Άκουσε κανείς τις σειρήνες; Μήπως απλώς είναι τοποθετημένες για μια άλλη πόλη, μιας άλλης εποχής: Ευτυχώς ήταν απλώς άσκηση

File Photo Σειρήνα συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο Ναύπλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Από χθες, έγινε γνωστό ότι στις 11 το πρωί θα ηχούσαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην Αθήνα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων 23.

Για να μην είμαστε υπερβολικοί, δεν ξέρω τι συνέβη σε άλλες πόλεις, ούτε αμφισβητώ ότι οι σειρήνες ήχησαν.

Όμως, διατυπώνοντας σε αρκετούς, που κατοικούν σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, το ερώτημα «Άκουσες σειρήνες», η απάντηση από όλους ήταν ΟΧΙ.

Προφανώς, η διασπορά των σειρήνων και η τεχνολογία τους ανήκει σε άλλες εποχές. Η έντασή του ήχου τους, σε συνδυασμό με τα ντεσιμπέλ της πόλης τις καθιστούν… αόρατες.

Όσο είναι άσκηση δεν πειράζει. Αν όμως ήταν αληθινός συναγερμός τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

Προφανώς, παρωνυχίδα σε σχέση με το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά ίσως κάποιος αρμόδιος να το ξανακοιτάξει. Νέος σχεδιασμός, νεότερη τεχνολογία και μεγαλύτερη κάλυψη.

Και κάτι ακόμη, ίσως πιο σημαντικό: Ακόμη κι αν ακούγαμε τις σειρήνες, τι θα έπρεπε να κάνουμε; Ποιος έχει ενημερώσει, ποιον τι σημαίνει το γεγονός ότι χτυπάνε οι σειρήνες. Ούτε στα σχολεία καν. Άρα όταν, ο μη γένοιτο χτυπήσουν στ’ αλήθεια οι σειρήνες, απλώς θα τις ακούσουμε… Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Πάντως την ετήσια υποχρέωση την έβγαλαν…

Π.Ζ.

Σειρήνες πολέμου και καμπάνες θα ηχήσουν σήμερα σε όλη την χώρα: Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 23»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: