9o Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών στο Βερολίνο: Ανοιξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών

ΠΗΓΗ: The Greek Film Festival in Berlin




Το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για την επόμενη, 9η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Babylon στις 20-24 Μαρτίου 2024.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από τις 30 Οκτωβρίου 2023 για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ και το περιθώριο υποβολής θα κλείσει στις 10 Δεκεμβρίου 2023. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2022. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρό τους ελληνικό θέμα ή έχουν έλληνες συντελεστές.

Η νέα έκδοση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

  • Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους
  • Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ
  • Πρόγραμμα Special Screenings
  • Πρόγραμμα Short Films
  • Spotlight

Συζητήσεις Q&A, ειδικές εκδηλώσεις, masterclass και μουσικές εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν, όπως κάθε χρόνο, αργότερα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα απονεμηθούν:

το Emerging Greeks Award 2024 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες –κύριο βραβείο της διοργάνωσης– που θεσπίστηκε το 2019 και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
το Documentary Award 2024 για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ, που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προσφορά της Musou Music Group.

Κάθε νικητ@ βραβείου θα λάβει μια 3ετή δωρεάν συνδρομή ως Premium μέλος στην πλατφόρμα της Crew United, της κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας διασύνδεσης επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου της Ευρώπης, η οποία λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα.

  • Τον Κανονισμό και την Αίτηση Συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο home page της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ http://thegreekfilmfestivalinberlin.com και στη σελίδα του φεστιβάλ στο FilmFreeway https://filmfreeway.com/TheGreekFilmFestivalinBerlin

Όλοι οι κινηματογραφιστές, ανεξαρτήτως του τμήματος στο οποίο θα καταθέσουν την ταινία τους, παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα υποβολής στο FilmFreeway.

«Μετά από έναν πολύ δραστήριο Σεπτέμβρη και την ιδιαίτερη επιτυχία των μικρότερων φεστιβάλ μας στη Φρανκφούρτη και την Κολωνία, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες κινηματογραφικές προκλήσεις που θα φέρει η νέα διοργάνωση του 2024. Ένατο φεστιβάλ, και με την ίδια όρεξη, το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση θα φέρουμε τις καλύτερες ταινίες της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής στη γερμανική πρωτεύουσα. Και το κυριότερο: οι ταινίες θα έρθουν στην μεγάλη οθόνη του Babylon. Εμείς επιμένουμε και διαλέγουμε πάντα τη μεγάλη οθόνη» δηλώνει η διευθύντρια του φεστιβάλ Σοφία Σταυριανίδου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: