Το μεταναστευτικό απειλεί την ελεύθερη διακίνηση ατόμων στην ΕΕ: Ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία προαναγγέλει η Πολωνία

Φωτογραφία από Karolina Grabowska από το Pixabay




Η Πολωνία μπορεί να εισαγάγει ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των παράτυπων μεταναστών.

Αυτό δήλωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.

Η Πολωνία άρχισε χθες να ελέγχει ορισμένα οχήματα που περνούν τα σύνορα με τη Σλοβακία, για τα οποία συνοριοφύλακες υποψιάζονται ότι μπορεί να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

Η Σλοβακία προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια αύξηση των παράτυπων μεταναστών.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών, που κρατούνται στη Σλοβακία, έχει εννεαπλασιασθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε περισσότερους από 27.000 μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Στο μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε αργά χθες πως θα επιβάλλει αυστηρότερους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων.

«Φοβούμαστε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει διακίνηση από την Ιταλία», δήλωσε στο ιδιωτικό Polsat News ο πολωνός κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ, αναφερόμενος στους παράτυπους μετανάστες.

«Γι’ αυτό εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιβάλουμε μερικούς ελέγχους στα πολωνογερμανικά σύνορα από τη δική μας πλευρά, επειδή φοβούμαστε για την κίνηση που θα έρθει από την Ιταλία», πρόσθεσε.

Χιλιάδες μετανάστες, που ταξίδεψαν με πλοία από τη Βόρεια Αφρική, έφθασαν αυτό το μήνα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Η κίνηση της Γερμανίας να αυστηροποιήσει τους συνοριακούς ελέγχους γίνεται αφού ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε το Σάββατο από την πολωνική κυβέρνηση να αποσαφηνίσει κατηγορίες για χορηγήσεις βίζας σε μετανάστες έναντι μετρητών.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρσοβία, Πολωνία

Ο «φωτεινός σηματοδότης» τρεμοπαίζει και η τριμερής Γερμανική κυβέρνηση αγκομαχά: Κλείνει 2 χρόνια και οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν ήδη μειοψηφική [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: