Το ασύλληπτο γκολ του Σιντιμπέ κορυφαίο της αγωνιστικής στο Europa League: Εκθαμβος και ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ Μάικ Ουεν

Djibril Sidibe (foreground) of AEK scores the opening goal with a diving header during the UEFA Europa League Group B match between Brighton & Hove Albion and AEK Athens in Brighton, Britain, 21 September 2023. EPA/ISABEL INFANTES




Το γκολ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με ασύλληπτη κεφαλιά, στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον, αναδείχθηκε ως το καλύτερο της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.

Με μια κεφαλιά-δυναμίτη στο 11ο λεπτό ο Γάλλος άσος της Ένωσης άνοιξε το σκορ χθες στο «Άμεξ» απέναντι στην ομάδα του Ντε Τζέρμπι, με την προσπάθειά του να γίνεται λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή!




Ένα γκολ που συζητήθηκε στην Αγγλία και στην Ευρώπη, καθώς δεν είναι συνηθισμένο να σκοράρει ένας παίκτης με το κεφάλι από τέτοια απόσταση.

Το τέρμα του Σιντιμπέ υπερίσχυσε εκείνου που σημείωσε ο συμπατριώτης του, Λουντοβίκ Μπλαζ, στον αγώνα Ρεν-Μακάμπι Χάιφα 3-0 και ψηφίστηκε ως δεύτερο καλύτερο, ενώ τρίτο ήταν εκείνο του Φλόριαν Φλέκερ της αυστριακής ΛΑΣΚ, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του (1-3) από τη Λίβερπουλ.




  • Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Μάικλ Όουεν, σχολίασε την αναμέτρηση της Μπράιτον με την ΑΕΚ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό γκολ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αλλά και στα άλλα δύο τυχερά όπως ο ίδιος θεωρεί τέρματα της Ένωσης.

 

Ο Άγγλος αρχικά χαρακτήρισε το γκολ του Σιντιμπέ ως απίστευτο και μάλιστα είπε αστειευόμενος πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να σκοράρει με κεφαλιά από τόσο μακριά. Επιπλέον ο Όουεν πρόσθεσε πως τα άλλα δύο γκολ της Ένωσης είχαν αρκετή δόση τύχης. Συγκεκριμένα για τα τρία τέρματα της ΑΕΚ, ο Όουεν ανέφερε τα εξής: «Απίστευτο τελείωμα! Το είχαν σχεδιάσει. Εγώ με το κεφάλι δεν έχω πετύχει τόσα γκολ, δεν θα μπορούσα να σκοράρω με κεφαλιά από τόσο μακριά (γέλια). Ήταν πολύ ποιοτικό γκολ, αλλά τα άλλα δύο της ΑΕΚ είχαν αρκετή δόση τύχης».

Σε εξαιρετική κατάσταση η Μαρία Σάκκαρη: Εύκολα στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, επικράτησε με 2-0 της 22χρονης Αράνκγο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: