Τι ζητάει ο Κιμ στη Ρωσία: Ο Σοϊγκού του έδειξε πυραύλους «Kinzhal» και στρατηγικά αεροσκάφη -Επισκέφθηκαν και τη φρεγάτα «Στρατάρχης Σαποσνίκοφ»

A handout photo made available by the Government of Khabarovsk region press-service shows North Korean leader Kim Jong Un visits a Russian aircraft plant that builds fighter jets in Komsomolsk-on-Amur, about 6,300 kilometers east of Moscow, Russia, 15 September 2023. EPA/GOVERNMENT OF KHABAROVSK REGION




Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, όπου τον υποδέχθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο  Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκαν τη φρεγάτα «Στρατάρχης Σαποσνίκοφ» του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή, όπως μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιμ, που πραγματοποιεί στη Ρωσία το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της επιδημίας της Covid-19, έφθασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο Κνεβίτσι, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Βλαδιβοστόκ, όπου έγινε δεκτός από τον Σοϊγκού. Χθες, ο Κιμ βρέθηκε στο Κομσομόλσκ επί του Αμούρ, όπου επισκέφθηκε εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών.

Ο Ρώσος υπουργός έδειξε σήμερα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal» καθώς και τρία στρατηγικά αεροσκάφη, που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα.

«Μπορεί να πετάξει από την Μόσχα στην Ιαπωνία και πάλι πίσω», δήλωσε ο Σοϊγκού στον Κιμ, δείχνοντάς του ένα από τα αεροσκάφη.

Ο Κιμ φάνηκε να ενδιαφέρεται για πώς εκτοξεύονται πύραυλοι από αεροσκάφος. Ρώσος αξιωματούχος τού είπε ότι τα στρατηγικά αεροσκάφη αποτελούν βασικό τμήμα των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Σε κώμα ο Τσετσένος φίλος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ; Πληροφορίες για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του * Μεταφορά στα Εμιράτα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: