Σε κώμα ο Τσετσένος φίλος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ; Πληροφορίες για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του * Μεταφορά στα Εμιράτα [videos]

FILE PHOTO: Ο Ραμζάν Καντίροφ, πολεμοχαρής Τσετσένος σύμμαχος του Πούτιν. Screenshot via YouTube@BBC News/




Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες ή δημοσιεύματα στα οποία ο παρανοϊκός εγκληματίας πολέμου, σύμμαχος του Πούτιν και δικτάτορας της Τσετσενίας εμφανίζεται σοβαρά άρρωστος.

Πύκνωσαν μάλιστα οι πληροφορίες αυτές τους τελευταίους μήνες καθώς ο Ραμζάν Καντίροφ εθεάθη εμφανώς πρισμένος και με ιατρική συσκευή στο χέρι του.

Άλλοτε ακούγονταν πιθανότητα δηλητηρίασης από τον ίδιο τον μηχανισμό του Κρεμλίνου, άλλοτε γράφονταν ότι ευθύνεται η θεραπεία που του έκανε ο προσωπικός του γιατρός ο οποίος πλέον αγνοείται…

Όμως σήμερα, η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας [GUR] επιβεβαίωσε πληροφορίες για την κρίσιμη κατάσταση του Ραμζάν Καντίροφ, ενώ ο ουκρανικός ιστότοπος  OBOZREVATEL μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενος πηγές του στην τσετσενική διασπορά  ότι ο Καντίροφ έπεσε σε κώμα.

Σε αποκλειστικό σχόλιο στον OBOZREVATEL, ο εκπρόσωπος της GUR, Αντρίι Γιουσόφ , ανέφερε ότι η ασθένεια του Καντίροφ επιδεινώθηκε, γεγονός που οδήγησε στη σοβαρή τωρινή κατάστασή του.

  • «Ναι, πράγματι, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εγκληματίας πολέμου Καντίροφ είναι σε σοβαρή κατάσταση – οι προυπάρχουσες ασθένειες έχουν επιδεινωθεί και έχουν προκαλέσει μια τόσο σοβαρή κατάσταση», είπε.

Ο Γιουσόφ πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για την κρίσιμη κατάσταση του Καντίροφ επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές και ότι η αιτία της ασθένειας δεν είναι τραυματισμός.

  • “Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Άλλες λεπτομέρειες απαιτούν πρόσθετη διευκρίνιση. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για μόνιμα προβλήματα υγείας. Αλλά βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες μέρες», είπε ο εκπρόσωπος της GUR.

O ιστότοπος OBOZREVATEL ανέφερε πως οι πηγές του λένε ότι ο Καντίροφ βρίσκεται σε κώμα εδώ και αρκετές ημέρες. Τον μετέφεραν στη Μόσχα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα οι γιατροί για να τον βοηθήσουν, κι έτσι επέστρεψε στην Τσετσενία. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται η μεταφορά του για θεραπεία στο εξωτερικό, πιθανότατα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

  • Σημειώνεται ότι και προ μηνών ο Καντίροφ είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας στα Εμιράτα

Οι φήμες για τη σοβαρή ασθένεια του κυκλοφορούν εδώ και αρκετούς μήνες.

Τον Μάρτιο του 2023, η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τσετσενίας Αχμάντ Ζακάγιεφ, ο οποίος ζει τώρα εξόριστος, έγραψε ότι ο Καντίροφ έχει σοβαρή νεφρική νόσο – και έφερε έναν γιατρό από τα Εμιράτα στην Τσετσενία, επειδή δεν εμπιστεύεται τους γιατρούς της Μόσχας.

Η εφημερίδα επέστησε επίσης την προσοχή στις ξαφνικές αλλαγές στην εμφάνιση του Καντίροφ, ειδικότερα στο σοβαρό πρήξιμο του προσώπου και μια ιατρική συσκευή στο δάχτυλό του, οπότε υποτέθηκε ότι τα νεφρά του παρουσίαζαν βλάβη.

Ένας από τους γιους του επιβεβαίωσε έμμεσα την ασθένειά του δημοσιεύοντας ένα βίντεο για το πόσο δύσκολο είναι να χάσεις έναν πατέρα.

  • Ο ίδιος ο Καντίροφ προσπάθησε πολλές φορές να διαψεύσει τις φήμες για την ασθένειά του, ενώ δήλωσε ότι «ούτως ή άλλως δεν θέλει να ζήσει πολύ».

Τον Μάιο του 2023, ο επικεφαλής της  GUR Κιρίλο Μπουντάνοφ, είχε επιβεβαιώσει ότι ο Τσετσένος ηγέτης είναι άρρωστος.  Είπε ότι ο Καντίροφ πάσχει από εθισμό στα ναρκωτικά, αν και στην αρχή χρησιμοποιούσε ναρκωτικά ως μέθοδο ντόπινγκ…

 

 

 

Με πληροφορίες από OBOZREVATEL 

 

Πάνω από 65.000 οι Ρώσοι νεκροί στην Ουκρανία: 32.164 ταυτοποιημένοι από BBC

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: