Στη Σύνοδο Κορυφής του Med 9 o Νίκος Χριστοδουλίδης: Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των ηγετών στα ΜΜΕ

O Πρωθυπουργός της Μάλτας κ. Robert Abela υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. ΓΤΠ ΡΙΟ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχει σήμερα το απόγευμα στη Σύνοδο Κορυφής της MED9, στη Βαλέτα της Μάλτας, όπου οι ηγέτες εννέα μεσογειακών χωρών συζητούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται είναι η Διεύρυνση της ΕΕ, η πολιτική Νότιας Γειτονίας και θέματα που άπτονται της ατζέντας των επόμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την άφιξη του στην Πλατεία Castille, στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα.

  • Ακολούθως παρακάθισε μαζί με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της Μάλτας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και με τον Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας, που εκπροσωπεί τον Ισπανό Πρωθυπουργό, σε συνομιλίες.

Στις διεργασίες συμμετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά τις διαβουλεύσεις, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της MED9 θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πόλη Μεντίνα, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου: Υπάρχουν ενδείξεις για πραγματική κινητικότητα υποστηρίζει ο Κόλιν Στιούαρτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: