Από 799 δολάρια η τιμή του iphone 15 στις ΗΠΑ: Η Αpple υιοθετεί τον φορτιστή USB TYPE-C [video]

Apple CEO Tim Cook speaks during a keynote presentation and product launch entitled ‘Wonderlust’ at the Steve Jobs Theater on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA, 12 September 2023. EPA/JOHN G. MABANGLO




Από τα 799 δολάρια θα διατίθεται στις ΗΠΑ το νέο iphone 15 όπως ανακοίνωσε η Apple που διοργανώνει αυτήν την ώρα την καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Το iphone 15 θα έχει δύο οθόνες: 6,1 ιντσών στην Pro έκδοση και 6,7 ιντσών στην Pro Max.

Επίσης το iphone 15 εγκαταλείπει τον παραδοδιακό φορτιστή του και υιοθετεί τον πιο κοινό φορτιστή USB TYPE-C. [Δείτε εδώ σχετικά]

To νέο iPhone 15 Pro έρχεται σε «θήκη» από τιτάνιο και με ταχύτερο τσιπ που επιτρέπει καλύτερα γραφικά και παιχνίδια για κινητά.

Τόσο το Pro όσο και άλλα μοντέλα iPhone 15 θα έχουν φωτεινότερη οθόνη και κάμερα 48 megapixel καθώς και 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στις μπαταρίες τους .

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι η δορυφορική συνδεσιμότητα του iPhone 15 μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για την κλήση οδικής βοήθειας στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι φορτιστές USB-C θα περιέχονται τόσο στο iPhone 15 όσο και στη θήκη φόρτισης των συσκευών της AirPods Pro, επιτρέποντας τη χρήση των ίδιων καλωδίων φόρτισης που χρησιμοποιούνται ήδη για iPad και Mac.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια πραγματοποιείται εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας, ειδικά στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους εκτεταμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhone σε κυβερνητικά γραφεία αλλά και τα νέα μοντέλα – ναυαρχίδες της Huawei.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 1,7% λίγο μετά την εκδήλωση.

Η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο ρολόι της σειράς 9 με μια λειτουργία που ονομάζεται “διπλό πάτημα”, όπου οι χρήστες χτυπούν τον αντίχειρα και το δάχτυλό τους δύο φορές, χωρίς να αγγίζουν το ρολόι, για να εκτελέσουν εργασίες όπως η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση.

Το νέο smartwatch χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να ανιχνεύει μικροσκοπικές αλλαγές στη ροή του αίματος όταν ο χρήστης χτυπά τα δάχτυλά του μεταξύ τους, «ελευθερώνοντας» έτσι το άλλο χέρι για άλλες εργασίες, όπως η συνοδεία ενός σκύλου ή το κράτημα του καφέ.

Η Apple δεν θα χρησιμοποιεί πλέον δέρμα σε κανένα από τα προϊόντα της, δήλωσε η Lisa Jackson, περιβαλλοντική επικεφαλής της εταιρείας. Η εταιρεία αντικαθιστά ορισμένα από αυτά τα προϊόντα με ένα ύφασμα που ονομάζεται “FineWoven” πουμοιάζει με σουέντ.

Η παγκόσμια αγορά smartphone έχει υποχωρήσει από τα 294,5 εκατομμύρια πωλούμενα τηλέφωνα σε 268 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι παραγγελίες της Apple μειώθηκαν λιγότερο από κάθε άλλο μεγάλο κατασκευαστή smartphone, πέφτοντας από τα 46,5 εκατομμύρια τηλέφωνα στα 45,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.

Με πληροφορίες από Reuters

Δείτε τον πριν εξαφανιστεί για 400 χρόνια: Ο πράσινος κομήτης Νισιμούρα περνά μόλις στα… 125 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη [Live από τηλεσκόπιο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: