Έπεσε από την κορυφή των παγκοσμίων πωλήσεων κινητών τηλεφώνων η Apple: Πρώτη και πάλι η Samsung

File photo: Kινητά iPhone της Apple. EPA/APPLE INC. / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Η Apple έχασε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της ως ο μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο μετά από μια απότομη πτώση των πωλήσεων, καθώς η Νοτιοκορεάτικη ανταγωνιστική Samsung ανέκτησε το προβάδισμα στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς.

Η Samsung ήταν ο μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων επί 12 χρόνια μέχρι τα τέλη του 2023, όταν οι πωλήσεις των μοντέλων iPhone της Apple την ξεπέρασαν .

  •  Οι παγκόσμιες εξαγωγές smartphone αυξήθηκαν κατά 8% σε 289,4 εκατομμύρια συσκευές την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IDC.

Η Samsung κέρδισε μερίδιο αγοράς 20,8%, ξεπερνώντας το μερίδιο 17,3% της Apple, το οποίο έχει μειωθεί από την επιβράδυνση των πωλήσεων στην Κίνα.

Η IDC ανέφερε ότι η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhone το πρώτο τρίμηνο, από 55,4 εκατομμύρια μονάδες που απέστειλε την ίδια περίοδο πέρυσι. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις iPhone από τότε που το lockdown Covid-19 προκάλεσε χάος στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού το 2022.

Η πτώση των πωλήσεων της Apple, παρά την αυξανόμενη παγκόσμια αγορά, αποδόθηκε εν μέρει στις δυσκολίες στην Κίνα. Οι τοπικοί αντίπαλοι, όπως η Xiaomi και η Huawei, έχουν ασκήσει πίεση στην Apple και τη Samsung.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Κίνας έχει προχωρήσει στην απαγόρευση συσκευών που κατασκευάζονται από ξένες εταιρείες από τους χώρους εργασίας.

Η Apple εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος παίκτης στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphone και οι πωλήσεις του iPhone είναι το πιο σημαντικό προϊόν της. Η αγοραία αξία της εταιρείας ήταν 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, πολύ μπροστά από κάθε άλλη εταιρεία κατασκευής smartphone και πίσω από τη Microsoft, η οποία έχει ενισχυθεί από τις προσδοκίες για έκρηξη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Xiaomi, ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στην Κίνα, κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 14,1% κατά το πρώτο τρίμηνο.

 

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Κι όμως, οι μπονόμπο δεν είναι και τόσο ειρηνιστές όσο είχαμε συνηθίσει να πιστεύουμε, αποκαλύπτει νέα έρευνα για τους πιο κοντινούς συγγενείς του ανθρώπινου είδους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: