Ναύαρχε Αποστολάκη, θα το βυθίσει το κόμμα το «παιδί» που υποτίθεται ήρθε σταλμένο από τον Μπάιντεν! Όμως, ό,τι και να είπε τον Ροζάκη και τους όμοιους του δεν θα τους ξεπεράσει…

FILE PHOTO: Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης προσέρχεται στα γραφεία του κόμματος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την προεδρία, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα υπήρχε έστω ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, τον όπου γης Ελληνισμό -για την Κύπρο δεν το συζητώ καν- που να μην γνώριζε το σκληρό «τετελεσμένο» της άνανδρης τουρκικής εισβολής και της κατοχής που συνεχίζεται για 49 χρόνια στην αγαπημένη μου Μεγαλόνησο.

  • Πως στην κατεχόμενη Κύπρο υπάρχει ένα ψευδοκράτος, ένα κατοχικό καθεστώς, που στηρίζεται από τις 40 χιλιάδες στρατιώτες του Αττίλα. Ένα κατοχικό ψευδοκράτος παράνομο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και όμως, ο νέος που ήρθε με… φόρα -για να θυμηθούμε και την εκπρόσωπο Πόπη- από την Αμερική, με στόχο να καταλάβει πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά, ελπίζει, τα ηνία της Ελλάδας, νόμιζε μέχρι χθες το βράδυ ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο» (της Τουρκίας).

Δεν ασχολήθηκα με τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με άλλο ελληνικό κόμμα, διότι ως ανταποκριτής εξωτερικού πρέπει να παραμείνω ανεξάρτητος στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας.

Το ζητούμενο πάντα, πρέπει να είναι η Ελλάδα, όχι τα κόμματα της, εκτός εάν τίθεται σε κίνδυνο αυτή καθ’ αυτή η Δημοκρατία, όπως στην περίπτωση της απειλής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (Χ.Α.). Στα θέματα της Δημοκρατίας πρέπει να παρεμβαίνουμε σκληρά, όπως και έπραξα πολλές φορές εναντίον της Χ.Α., χωρίς φόβο, αλλά με πάθος…

Ασχολήθηκα, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, γράφοντας ένα αθώο -θα έλεγα- tweet και ερωτούσα:

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του κόμματος, μιλούν-μιλούν αλλά αποφεύγουν κάθε κουβέντα για τα εθνικά θέματα. Να πουν, πριν την Κυριακή, καθαρά και ξάστερα, τις θέσεις τους για το Αιγαίο, την Κύπρο, τις απειλές στον Έβρο και μέσω του Μεταναστευτικού, τον ανθελληνισμό του Έντι Ράμα.

Αποφεύγουν τα εθνικά θέματα όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί; Διότι προφανώς δεν έχουν ιδέα για τις απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου ή δεν τους ενδιαφέρουν.

Κατά τα άλλα, αυτοί οι δύο θέλουν να γίνουν και πρωθυπουργοί; Όταν έχουν θέση και για την παραμικρή πολιτική βλακεία, αλλά όχι για τα εθνικά θέματα; Η κ. Αχτσιόγλου μιλούσε για τα πάντα όλα στο OPEN. Δεν είπε… Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ την ρώτησαν, σημείωνα.

  • Δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε. Το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου το «έπιασε» το υπονοούμενο και επιτέθηκε πριν τα μεσάνυχτα.
  • Ο Κασσελάκης κάτι ψέλλισε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν απάντησε δήθεν στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, ενώ είχε απαντήσει στη διάρκεια της διμερούς συνάντησης. Αργότερα μιλώντας σε μένα τουλάχιστον έκανε και σκληρή τοποθέτηση.

Ήταν μία δήλωση  του Κασσελάκη στο πόδι, που αμφιβάλλω αν την κατάλαβε. Πόσα να κάνει και ο ναύαρχος και πρώην ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας. Θα του ετοίμασε κάτι στα γρήγορα ο κ. Αποστολάκης, ένας πολύ σοβαρός κατ’ εμέ άνθρωπος και στρατιωτικός, και δεν πρέπει να κατάλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, και τι ακριβώς έλεγε…

Απ’ εκεί και πέρα, μοιραία φτάσαμε στο «κρατίδιο» (των Τούρκων) στην Κύπρο, που δεν είναι «κρατίδιο» αλλά ένα ψευδοκράτος.

Για να είμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω τις θέσεις της κ. Αχτσιόγλου για το Αιγαίο και την Κύπρο. Κάποιοι σύμβουλοι της είναι πολύ προβληματικοί. Ακούνε τις λέξεις εθνικό συμφέρον και βγάζουν σπυριά. Είναι «πολίτες του κόσμου» γι’ αυτό καθίστανται επικίνδυνοι όταν παίρνουν αξιώματα στις χώρες που γεννήθηκαν.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως σύνολο έχει ένα πρόβλημα με το τι είναι εθνικό, «προσφυγικό», «αριστερό» και λοιπά, και λοιπά. Ένας από τους λόγους της κατάρρευσης του, ήταν και η επικράτηση της άποψης -λανθασμένης βέβαια- ότι είναι ένα αντεθνικό κόμμα, που σαν κυβέρνηση θα χαντακώσει την Ελλάδα.

Σε αυτές τις περίεργες στιγμές, αυτόν που λυπάμαι ειλικρινά, είναι τον αξιοπρεπή κ. Αποστολάκη. Ανέλαβε να τον εκπαιδεύσει από την περασμένη Άνοιξη, αλλά φαίνεται ότι δεν του βγαίνει με τίποτα. Και είναι άδικο να χρεωθεί στον πρώην υπουργό και πρώην ΓΕΕΘΑ, ότι ο νέος(;) πιθανόν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα μαθαίνει τα εθνικά.

  • Είναι ψιλά γράμματα για ένα νεαρό που αποκλείω να έχει λάβει μέρος σε έστω και μία εκδήλωση του Ελληνισμού της Αμερικής για το Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο… Μακάρι να βγω ψεύτης. Και το λέω διότι στις τάξεις των ακτιβιστών της Ομογένειας, τα περισσότερα νέα παιδιά είναι δεύτερης, τρίτης ακόμα και τέταρτης γενιάς.

Ο κ. Κασσελάκης είναι πρώτης γενιάς και μάλιστα τα πρώτα μαθήματα Ιστορίας τα έμαθε στην Ελλάδα. Όχι κάπου σε μία χώρα του εξωτερικού. Είναι αδικαιολόγητος. Αυτό είναι το γεγονός.

Τώρα, αν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ -που τα βρήκες ρε συ Στέφανε μέσα σε μερικές μέρες;- πιστεύουν ότι δεν τρέχει τίποτα και ήταν ένα γλωσσικό πρόβλημα-ατόπημα, αυτό επιβαρύνει τη θέση του υποψηφίου, αλλά και του ίδιου του κόμματος, που έγινε στο τέλος εκτροφείο στελεχών για να γίνουν καλύτεροι «πολίτες του κόσμου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το κείμενο αυτό το γράψαμε περισσότερο για να ξυπνήσουμε τους σοβαρούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αν πραγματικά επιθυμούν να γίνουν ξανά κόμμα εξουσίας. Τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ελληνικός λαός. Με τέτοιες δηλώσεις, ως αρχηγός, ο Κασσελάκης θα το πάει εύκολα το κόμμα στο 10% σε πρώτη φάση. Δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Επίσης, θα ήθελα να υπενθυμίσω την αρνητικότατη μας στάση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Ελίτ της Αθήνας, με αφορμή και τις απαράδεκτες δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη. Εάν ο Κασσελάκης εκστόμισε αυτή την απαράδεκτη «μαλαγανιά», δεν θα φτάσει ποτέ στο βαθμό του απαράδεκτου τον Ροζάκη και τους όμοιους του –(Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΔΩ). Ξεκάθαρες κουβέντες…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έχω γνωρίσει πολλούς “χρήσιμους ηλίθιους”… Αλλά σαν τον Χρήστο Ροζάκη όχι: Συνειδητός πλασιέ των θέσεων του τουρκικού Αττίλα εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: