Κατακόρυφη αύξηση της αξιοπιστίας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν: Μεταναστευτικό και ασφάλεια την πριμοδοτούν

Photo Η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν EPA/YOAN VALAT




Η πολιτική αξιοπιστία της αρχηγού της Εθνικής ΣυσπείρωσηςΜαρίν Λεπέν και η ικανότητά της να παρέχει «χρήσιμες λύσεις» στους Γάλλους αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Viavoice για την Liberation που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτό το βαρόμετρο «Portrait of opinion» της Marine Le Pen, το 44% των Γάλλων πιστεύει ότι η επικεφαλής των βουλευτών RN «μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις στον γαλλικό λαό» (+8 βαθμοί), το 41% ​​ότι είναι κοντά στους ανθρώπους ( +8 μονάδες) και 42% ότι έχει «ανάστημα αρχηγού κράτους» (+14 μονάδες).

«Ικανή» αλλά όχι «ασφαλής»

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία, που προκρίθηκε δύο φορές στον δεύτερο γύρο έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, θεωρείται «ανησυχητική» από το 45% των ερωτηθέντων, αλλά το 41% ​​εκφράζει το αντίθετο. Και για το 43% είναι «ικανή» (το 41% ​​πιστεύει το αντίθετο). Σημειώστε ότι, ωστόσο, δεν εκλαμβάνεται ως «ασφαλής» από το 48% των Γάλλων (36%).

Σύμφωνα με αυτό το βαρόμετρο, τα θέματα στα οποία η Μαρίν Λεπέν είναι αξιόπιστη είναι θέματα κυριαρχίας όπως η μετανάστευση (50%), η ασφάλεια (46%) και η δικαιοσύνη (43%). Από την άλλη πλευρά, θεωρείται ως μη αξιόπιστη κατά πλειοψηφία σε θέματα αγοραστικής δύναμης (45%), εκπαίδευσης (45%), απασχόλησης (46%) ή υγείας (45%). Για την οικολογία που θεωρείται η λιγότερο αξιόπιστη (55%).

Σε άνοδο η θετική γνώμη

Συνολικά, το 37% των Γάλλων εκφράζει θετική γνώμη για την βουλευτή, αύξηση 10 μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021. Σε σύγκριση με το La France insoumise,(του Μελανσόν) η Εθνική Συσπείρωση κρίνεται επίσης σε αυτό το βαρόμετρο ως «πιο αξιόπιστη» (36% , το 31% πιστεύει το αντίθετο) και «πιο ικανή» (35% έναντι 33%) και «λιγότερο βίαιη» (32% έναντι 22%). Συνολικά, το LFI θεωρείται «πιο επικίνδυνο» από το RN από το 36% των Γάλλων (18% πιστεύει το αντίθετο).

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Νέες περιπλοκές για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία: Ο εξόριστος Πουτζντεμόν απαιτεί «αμνηστία» για τους Καταλανούς αυτονομιστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: