Γέλεν από τους G20: O πόλεμος είναι που αποσταθεροποιεί τη διεθνή οικονομία-Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την επίθεση

File Photo Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν EPA, Yuri Gripas, POOL




Ο πιο αποσταθεροποιητικός παράγοντας παραμένει η επιθετικότητα της Μόσχας κατά του Κιέβου, η οποία «αύξησε τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και γνωρίζουμε τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη».

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας την παραμονή της συνάντησης της G20 στο Νέο Δελχί, είπε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να τερματίσει η Ρωσία τον βάναυσο πόλεμο κατά της Ουκρανίας». Όσον αφορά την Κίνα, η Yellen, συναντώντας τα μέσα ενημέρωσης στο Νέο Δελχί, παρατήρησε ότι “υπάρχει επιβράδυνση στην οικονομία” που “απαιτεί πολιτικές προσαρμογής. Παρακολουθούμε, αλλά δεν βλέπω σημαντικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ”.

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εργαστούν στη σύνοδο κορυφής της G20 «για υποστήριξη για αυξημένους δανειακούς πόρους για το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα» με στόχο «να βοηθήσουν τις χώρες μέλη να αντιμετωπίζουν πολλαπλές παγκόσμιες προκλήσεις»,.

Η Γέλεν είπε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια «αναλογική» αύξηση των κονδυλίων του ΔΝΤ που καταβάλλονται από τις χώρες μέλη, η οποία θα αύξανε τους ίδιους πόρους δανεισμού του ιδρύματος, αλλά δεν θα αλλάξει αμέσως. τη μετοχική σύνθεση.»

Η Yellen, μιλώντας σε ζωντανή ενημέρωση μέσων ενημέρωσης στο Νέο Δελχί, πρόσθεσε ότι θα δαπανήσει χρήματα για την ελάφρυνση του χρέους των φτωχότερων χωρών, ένα θέμα που τονίζει σε κάθε διεθνή συνάντηση, ιδιαίτερα όπου είναι παρών ο μεγαλύτερος δανειστής του κόσμου σε διμερές επίπεδο, η Κίνα. «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για την παροχή προβλέψιμης, τακτικής και έγκαιρης ελάφρυνσης του χρέους σε χώρες, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Κοινού Πλαισίου (G20) για τη Διαχείριση του Χρέους, όπου η πρόοδος ήταν πολύ αργή», σημείωσε περαιτέρω η Γιέλεν

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Mάχη σε πέντε μέτωπα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: Toν Οκτώβριο έρχεται στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: