Έφτασε στη Ρωσία ο Κιμ: Πέπλο μυστηρίου για το πού και πότε θα δει τον Πούτιν * Ίσως σε κοσμοδρόμιο στην Άπω Ανατολή (κι ακόμη παραπέρα) η συνάντηση [videos]

epa10856005 A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows North Korean leader Kim Jong Un waving as he departs by train for a visit to Russia, from Pyongyang, North Korea, 12 September 2023. North Korean leader Kim Jong-un is expected to meet with Russian President Vladimir Putin who is currently visiting the Far East attending the 2023 Eastern Economic Forum (EEF) in Vladivostok. EPA/KCNA EDITORIAL USE ONLY




Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε σήμερα στην Ρωσία με το ιδιωτικό του τεθωρακισμένο τρένο, υπό τους ήχους  στρατιωτικής μπάντας, για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω προειδοποιήσεων της Ουάσιγκτον να μην ανταλλάξουν όπλα.

Ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγιάνγκ με προορισμό την Ρωσία την Κυριακή με το τεθωρακισμένο τρένο του, το οποίο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα της ελιάς, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της αμυντική βιομηχανίας και του στρατού.

Βίντεο που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση δείχνει τον Κιμ ντυμένο με κοστούμι να κατεβαίνει χαμογελώντας από το τρένο σ’ ένα κόκκινο χαλί σε σιδηροδρομικό σταθμό στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου το υποδέχεται μια επίσημη αντιπροσωπεία.

Μια στρατιωτική μπάντα που είχε παραταχθεί στην πλατφόρμα του σταθμού άρχισε να παιανίζει λίγο αργότερα.

Μία ρωσική πηγή που είναι γνώστης της επίσκεψης δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι ο Κιμ έφθασε σήμερα το πρωί, αφήνοντας το τρένο του για να συναντήσει Ρώσους αξιωματούχους στο Χασάν, την κύρια σιδηροδρομική πύλη προς τη ρωσική Άπω Ανατολή, πριν συνεχίσει τη διαδρομή του.

  • Επιπλέον, δεν έχει γνωστή ούτε η ώρα ούτε ο τόπος της συνάντησης του Κιμ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το κοσμοδρόμιο Vostochny, που βρίσκεται στα ανατολικά της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Κίνα, θεωρείται ως πιθανός τόπος συνάντησης των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πάει στο κοσμοδρόμιο, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο Κιμ θα τον συναντήσει εκεί. Απαντώντας σε ερώτηση στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, ο Πούτιν είπε: «Όταν φτάσω εκεί, θα το μάθετε».

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Όλεγκ Κοζεμιάκο, κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής Πριμόρσκι της Ρωσίας, δείχνει τον Κιμ, καθισμένο σε μια μεγάλη λευκή καρέκλα, να συνομιλεί με μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Καζλόφ, υπουργό φυσικών πόρων της Ρωσίας.

Ο Κοζεμιάκο δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία συζήτησε το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν εφέτος κοινά τουριστικά προγράμματα και έργα στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και εξέφρασε την ελπίδα για εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών με την Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ ο οποίος δεν ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει μόλις επτά ταξίδια εκτός της χώρας του και έχει περάσει δύο φορές τα ενδοκορεατικά σύνορα στα 12 χρόνια της εξουσίας του.

Τέσσερα από αυτά τα ταξίδια έγιναν στον κύριο πολιτικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, την Κίνα.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σεούλ, Korea Republic of

Ιδιωτικά αεροπλάνα, γιοτ, Mercedes με… WC και θωρακισμένο τρένο: Βασιλική χλιδή για τον κομμουνιστή Κιμ – ηγέτη ενός λιμοκτονούντος έθνους [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: