Ευχαρίστησε και αυτούς που ΔΕΝ την πίστεψαν η νέα “βασίλισσα” του παγκόσμιου τένις: Η Αφροαμερικανίδα Κόκο Γκάρ είναι 19 ετών και πλέει σε πελάγη ευτυχίας…

epa10851780 Coco Gauff of the United States holds the champion’s trophy after defeating Aryna Sabalenka of Belarus to win the women’s singles final match during the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, 09 September 2023. EPA, CJ GUNTHER




«Βρίσκομαι σε σοκ αυτή τη στιγμή, η ήττα στον τελικό του Roland Garros ήταν δύσκολη για μένα. Συνειδητοποίησα πως ο Θεός μου βάζει δοκιμασίες.

Αυτό κάνει αυτή τη στιγμή ακόμα πιο γλυκιά απ’ όσο μπορούσα να φανταστώ. Δεν προσεύχομαι για αποτελέσματα, απλά ζητάω δύναμη για να τα δώσω όλα και ό,τι συμβεί θα συμβεί. Είμαι τόσο ευλογημένη σ’ αυτή τη ζωή».

Τα παραπάνω δήλωσε η Κόκο Γκοφ, η Αφροαμερικανίδα που γεννήθηκε το 2004 και το 2023 κατέκτησε το US Open. Η νεαρή τενίστρια, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μετά τον θρίαμβο στη Νέα Υόρκη.

H 19χρονη Αμερικανίδα τενίστρια κέρδισε με ανατροπή στον τελικό με 2-6, 6-3, 6-2 το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Αρίνα Σαμπαλένκα, και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της.

Απευθυνόμενη στην αντίπαλο της, Αρίνα Σαμπαλένκα, της είπε:

«Απλά ήξερα πως αν δεν τα έδινα όλα δεν θα είχα καμία πιθανότητα να κερδίσω. Η Aρίνα είναι απίθανη παίκτρια. Συγχαρητήρια για το Νο.1 του κόσμου, το αξίζεις. Πάντα λέω στην ομάδα μου ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την οικογένειά της, λέγοντας πως είδε για πρώτη φορά τον πατέρα της να κλαίει:

«Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που είδα τον πατέρα μου να κλαίει! Σας ευχαριστώ πολύ, πιστέψατε σε μένα από την αρχή. Έρχομαι σ’ αυτό το τουρνουά από μικρή για να δω τη Venus και τη Serena να παίζουν, είναι απίθανο να στέκομαι εδώ».

Η Αμερικανίδα όμως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους… haters, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αντί για νερό έριχναν βενζίνη στη φλόγα της, που λάμπει πιο πολύ από ποτέ:

«Ευχαριστώ και εκείνους που δεν πίστευαν σε εμένα. Πριν έναν μήνα κέρδισα ένα 500άρι και ο κόσμος έλεγε ότι θα σταματούσα εκεί. Πριν 2 εβδομάδες κέρδισα 1000άρι και ο κόσμος έλεγε ότι είναι το καλύτερο που μπορώ. Τρεις εβδομάδες μετά στέκομαι εδώ με αυτό το τρόπαιο δίπλα μου… Προσπαθώ για το καλύτερο που μπορώ και ειλικρινά όσοι προσπαθούν να ρίξουν νερό στη φλόγα μου ρίχνουν βενζίνη!».

Η Γκοφ ευχαρίστησε και την Μπίλι Τζιν Κίνγκ όταν παρελάμβανε το χρηματικό έπαθλο των τριών εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή εκείνη ήταν που ξεκίνησε τη μεγάλη μάχη για ισότητα πριν από 50 χρόνια, ιδρύοντας τη WTA.

  • Συγχαρητήρια από τον Μπάρακ Ομπάμα

Σε πολλά παιχνίδια της Κόκο Γκοφ στις ΗΠΑ θέση στην εξέδρα έχει η Μισέλ Ομπάμα η οποία κάποιες φορές συνοδεύεται από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Το ζευγάρι παρακολούθησε και την αρχή της πορείας της Κόκο Γκοφ έως την κατάκτηση του US Open στη Νέα Υόρκη με τον πρώην “πλανητάρχη” να συγχαίρει δημόσια την Αμερικανίδα στο Twitter.

«Συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff! Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για σένα εντός και εκτός γηπέδου – και ξέρουμε ότι τα καλύτερα έρχονται», ;έγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα για την 19χρονη.

H Μισέλ Ομπάμα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με την Κόκο Γκοφ και την τιμά με την φιλία της. Η 19χρονη Αμερικανίδα εκτός από σπουδαία παίκτρια έχει και έντονη κοινωνική δράση!

Και τώρα οι δύο τους: Τζόκοβιτς vs Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: