Χρυσή τιμή για το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι σε δημοπρασία στο Λονδίνο: Πουλήθηκε έναντι 2 εκατ ευρώ, 1,6 εκατ το χειρόγραφο του “Bohemian Rhapsody” [videos]

Freddie Mercury wikimedia.org




Το πιάνο του Φρέντι Μέρκιουρι, του τραγουδιστή των Queen, πουλήθηκε απόψε σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 1,74 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s.

Το πιάνο, μάρκας Yamaha, στο οποίο συνέθεσε σχεδόν όλα τα τραγούδια του, πουλήθηκε σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη της αρχικής εκτίμησης (2,3-3,5 εκατ. ευρώ). Το είχε αγοράσει ο Μέρκιουρι το 1975, δίνοντας τότε μόνο 1.000 λίρες.

Στην ίδια δημοπρασία, το χειρόγραφο του περίφημου τραγουδιού “Bohemian Rhapsody”, γραμμένο από το χέρι του ίδιου του Μέρκιουρι, πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. λιρών (1,6 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας. Πρόκειται για 15 σελίδες, γραμμένες με μολύβι και στιλό διαρκείας, σε χαρτί που φέρει το σύμβολο μιας αεροπορικής εταιρείας η οποία δεν υπάρχει πια, της British Midland Airways.

Το χειρόγραφο αποκαλύπτει τη διαδικασία της δημιουργίας αυτού του τραγουδιού, ο αρχικός τίτλος του οποίου ήταν «Mongolian Rhapsody». Η αρχική εκτίμηση του οίκου Sotheby’s ήταν 800.000-1,2 εκατ. στερλίνες.

Τα αντικείμενα που θα πουληθούν στη δημοπρασία φυλάσσονταν επί χρόνια από τη στενή φίλη του Μέρκιουρι, τη Μαίρη Όστιν. Μεταξύ άλλων οι συλλέκτες και οι λάτρεις του Μέρκιουρι μπορούν να αγοράσουν τον μανδύα και το στέμμα που φορούσε εκείνος στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Ηταν μέλος μιας ομάδας που έγραψε ιστορία στον Β΄ΠΠ, σπάζοντας τον κώδικα των ναζί «Enigma»: Η Μάργκαρετ Μπετς πέθανε στα 99 της χρόνια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: