Τα ελληνικά Leopard 1 A5 είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κι όχι αποθηκευμένα και ευκόλως ανταλλάξιμα: Η «προίκα» των Marder μάθημα…

Τα Leopard 1 A5 είναι από αυτά που βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις μονάδες τους στον Έβρο κι όχι μόνο. Πηγή: Γενικό Επιτελείο Στρατού




Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL, Αθήνα

Μετά την αρχική συμφωνία Αθήνας- Βερολίνου για την ανταλλαγή Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ΜΒΡ-1 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία, στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Β. Ζελένσκι στην Ελλάδα γι’ ακόμη μια φορά πολλά συζητήθηκαν και φυσικά από την ουκρανική πλευρά ζητήθηκαν…

Η υπόθεση της ενίσχυσης της Ουκρανίας με όπλα δυτικού τύπου, δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι του σχεδιασμού των δυτικών ύστερα από την 24 η Φεβρουαρίου του 2022, ημέρα που ήχησαν τα «τύμπανα» του πολέμου στο Κίεβο και κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί διαρκώς την Συμμαχία η οποία δεν σταματά ν’ απευθύνεται στα μέλη της, ώστε να δώσουν ότι μπορούν και το Κίεβο να καταφέρει το μεγάλο βήμα της αποτροπής.

Τα τελευταία 24ωρα κυρίως από ξένες πηγές ενημέρωσης φαίνεται ότι έχουν μπει ξανά στο «στόχαστρο» τα ελληνικά άρματα μάχης Leopard 1 A5, πέραν της συμφωνίας σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την εκπαίδευση ιπταμένων Ουκρανών στα μαχητικά F-16.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό…

Από την πλευρά του στρατιωτικού επιτελείου το «αφήγημα» της ανταλλαγής αρμάτων μάχης Leopard 1 A5, με ιδίου τύπου αναβαθμισμένα, σε επίπεδο ηλεκτροπτικού, από αυτά που αποσύρει η Ιταλία, «δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό» σχολίασαν με νόημα ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Και ξεκαθάρισαν ότι έως τώρα, τουλάχιστον σε στρατιωτικό επίπεδο ουδέποτε έχει φτάσει αίτημα να εκκινήσουν διαδικασίες για την παραχώρηση 100 αρμάτων του στρατού ξηράς. Επιπλέον μια τέτοια κίνηση, εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, δεν είναι κάτι απλό όπως είχε γίνει με τα παρωχημένα για την Ελλάδα ΒΜΡ-1.

Η χώρα μας σαφώς και διαθέτει 100 και πλέον Leopard 1 A5, τα οποία δεν χρειάζονται προετοιμασία, εφόσον πάντα υπάρξει στο μέλλον οποιαδήποτε συμφωνία. Όλα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις μονάδες τους στην Β. Ελλάδα κι όχι μόνο.

Μάλιστα άλλοι Ευρωπαϊκοί στρατοί έχουν ως επιχειρησιακά, μερικές δεκάδες άρματα μάχης και κάποιες εκατοντάδες σε μακρά αποθήκευση.

Στη χώρα μας με την διαρκή απειλή του casus belli από την Τουρκία, τ’ άρματα μάχης είναι από τα όπλα πρώτης γραμμής που όλα είναι απαραίτητα κι ετοιμοπόλεμα.

Η «προίκα» των Marder μάθημα…

Αλλά ακόμη κι αν οι πιέσεις που ασκούνται από την Συμμαχία και την Ευρώπη προς την Ελλάδα, έχουν ως αποτέλεσμα κάποια συμφωνία, οι επιτελείς επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα, ώστε πριν φύγει έστω ένα άρμα, να έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα και να έχει επιθεωρηθεί αυτό το οποίο παραχωρείται στην χώρα μας.

Η πρόσφατη συμφωνία περί δήθεν 100 και πλέον Marder 1A3 που ΘΑ έφταναν στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την απόφασή της να παραχωρήσει μέσω Γερμανίας, αντίστοιχο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ΒΜΡ-1, δεν ήταν η καλύτερη.

Και η ανταλλαγή έμεινε στον αριθμό της πρώτης παρτίδας που είχαν ετοιμαστεί, δηλαδή στα 40 τεθωρακισμένα. Τα υπόλοιπα Marder οι Γερμανοί αποφάσισαν αιφνιδιαστικά ότι θα ταξιδέψουν για τον βορρά και το ουκρανικό μέτωπο κι όχι για το νότο και την Ελλάδα, όπως είχαν δηλώσει αρχικά.

Αυτό από μόνο του καθιστά προβληματική την όποια διαπραγμάτευση ανοίξει στο μέλλον και γι’ αυτό κύκλοι του υπουργείου Εθνικής άμυνας ξεκαθαρίζουν ότι στην παρούσα στιγμή η επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα δεν στάθηκε αφορμή για μια τέτοια συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως, είναι άλλο το τι ζητάνε, τι συζητάμε, τι διαπραγμάτευση υπάρχει κι άλλο τι θα μπορούσαμε ενδεχομένως να διαθέσουμε, που σε καμία περίπτωση δεν θα επηρέαζε στο παραμικρό τον σχεδιασμό της αμυντικής θωράκισης στον Έβρο και τα νησιά στο Αν. Αιγαίο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Μελόνι έρχεται και με «μενού κορβέτας» στο χέρι, αλλά οι αποφάσεις της Αθήνας για νέα πλοία προς το παρόν κείνται μακράν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: