Στη Λιβύη έφτασε τουρκικό αποβατικό πλοίο που μεταφέρει μη επανδρωμένο Bayraktar

FILE PHOTO: Το τουρκικό αποβατικό πλοίο TCG Sancaktar. Screenshot via YouTube@AegeanHawk/https://www.youtube.com/watch?v=UOTAvEbcE0Y




Το τουρκικό αποβατικό πλοίο TCG Sancaktar, που μεταφέρει μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar, εισήλθε στο λιμάνι της Χομς στη Λιβύη, σύμφωνα με το Libya Update, που επικαλείται το Silvium Research Foundation.

Τις προηγούμενες ημέρες, τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για την εκμίσθωση για 99 χρόνια του λιμανιού της Χομς, μεταξύ της πρωτεύουσας Τρίπολης και της πόλης Μισράτα, προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμάνι θα πραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις και σχεδιάζεται η εγκατάσταση εκεί τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας.

Την πληροφορία περί δημιουργίας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Λιβύη ανήρτησε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του και το Τουρκικό Κέντρο Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ωστόσο, η τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού δικτύου Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμεντ Χαμούντα, μετέδωσε ότι η σχετική πληροφορίας περί συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Με στρατό πάνω από τις κάλπες οι εκλογές στον Ισημερινό: Με αλεξίσφαιρα πήγαν να ψηφίσουν υποψήφιοι πρόεδροι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: