Σφοδρή κριτική στην Ούρσουλα επειδή έκανε διακοπές στην οικία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας: Απέχει όταν συζητούνται θέματα για την ελληνική κυβέρνηση, την κατηγορούν

FILE PHOTO: epa10778312 President of the European Commission Ursula von der Leyen speaks at a business event in Fairmont Hotel, Makati City, Metro Manila, Philippines. EPA, ELOISA LOPEZ, POOL




Το δημοσίευμα της εφημερίδας Berliner Zeitung, που υπογράφει η Κατερίνα Αλεξανδρίδη αναφέρεται στις τριήμερες διακοπές της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen), στην Ελλάδα.

Σχολίασε ότι υπήρξε δημοσιότητα για το θέμα, αλλά και πολλά σχόλια στους χρήστες της πλατφόρμας Χ, λόγω του ότι διέμεινε στο σπίτι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά.

Μεταξύ αυτών που σχολίασαν την επίσκεψη της Προέδρου της Κομισιόν στα Χανιά ήταν και η ευρωβουλευτής Sophie int Veld.

Σε σχετική ανάρτησή της, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, επεσήμανε ότι η Κομισιόν σιωπά για τα pushbacks, τη διερεύνηση του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την εξιχνίαση της δολοφονίας Έλληνα δημοσιογράφου και την υπονόμευση ανεξάρτητων εποπτικών οργάνων.

Επέκρινε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ότι απέχει όταν στην Κομισιόν συζητούνται θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την κυβέρνησή της.

Σε σχετική ερώτηση της Berliner Zeitung, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «πρόκειται για ιδιωτικό ταξίδι, που είναι απολύτως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν».

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Πρόεδρός της πρακτικά έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα ζητήματα που παραθέτει στην ανάρτησή της η ευρωβουλευτής.

Τίτλος: «Πώς και κάνει διακοπές η Ursula von der Leyen με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας;»
Υπότιτλος: «Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέρασε τις διακοπές της στη βίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγορείται για παρακολουθήσεις. Τι λέει η Κομισιόν ως προς αυτό;»

ΠΗΓΗ: Berliner Zeitung, Κατερίνα Αλεξανδρίδη – Why is Ursula von der Leyen on vacation with Greece’s prime minister?

Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε αλληλουχία λαθών από την ΕΛ.ΑΣ, λέει ο Οικονόμου: Οι επτά αξιωματικοί που αποπέμφθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: