Σε ύφαλο προσέκρουσε ανοιχτά της Σύρου το επιβατηγό «Σποράδες Σταρ»: Με ασφάλεια απιβιβάστηκαν οι επιβάτες

Φωτογραφία από τον ιστότοπο της εταιρίας




Σε ύφαλο προσέκρουσε, 3 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Ερμούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ» χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι αποβιβάζοντας με ασφάλεια 90 άτομα, 22 οχήματα και 7 δίκυκλα. Όλοι οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν επιθεώρησης από επαγγελματία δύτη στα ύφαλα του πλοίου, διαπιστώθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά όπου σημειώθηκε εισροή υδάτων η οποία και αντιμετωπίστηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και απάντληση υδάτων με χρήση αντλιών του πλοίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου.

Από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκαν προληπτικά πλωτά φράγματα και υλικά μέσα απορρύπανσης από τον οικείο φορέα διαχείρισης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο πλοίαρχος συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων περί αποφυγής συγκρούσεων και επικίνδυνες παρεμβάσεις.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Σύρο για τους λιμένες Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου και Μήλου.

Μεγάλο κρίμα: Φλόγες στην ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά* Μοναστήρι με μοναδική βυζαντινή αρχιτεκτονική, μνημείο της UNESCO

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: