Επιβάτις πλοίου στην Σύρο απέτρεψε την επιβίβαση φορτηγού με φορτίο κομμένο τρακτέρ που δεν ήταν δεμένο και εξείχε του οχήματος

FILE PHOTO: Ταξιδιώτες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Την Παρασκευή στις 11 Αυγούστου, η Ευφροσύνη Μπούτσικα που θα ταξίδευε από την Ερμούπολη της Σύρου για τον Πειραιά, διαπίστωσε ότι δίπλα της στάθμευσε ένα φορτηγό με ένα «φορτίο, του οποίου το ύψος ήταν μεγαλύτερο από τη μεγαλύτερη πλευρά βάσης του φορτηγού».

Έτσι, διαμαρτυρήθηκε, αλλά αντίκρισε την αδιαφορία των λιμενικών. Εκείνη, επέμεινε και διαμαρτυρήθηκε εντονότερα, καθώς, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook «μου δημιουργήθηκαν σοβαρές αμφιβολίες για τη σταθερότητα της ετοιμασίας του και των δεσιμάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί».

Έτσι, εκτυλίχθηκε ο παρακάτω διάλογος, σύμφωνα με την ανάρτηση της κυρίας Μπούτσικα:

«Ρωτάω τον λιμενικό:
– Αυτό το φορτίο θα ταξιδέψει με το ίδιο πλοίο που θα ταξιδέψω κι εγώ; Με το ίδιο πλοίο που ταξιδεύουν επιβάτες, παιδιά, γυναίκες, οικογένειες; Αυτό το φορτίο είναι επικίνδυνο στη σταθερότητα του και δεν πρόκειται να ταξιδέψει μαζί μας. Φέρτε μου τον υπεύθυνο του λιμένα Ερμούπολης τώρα.
– Το όχημα δεν έχει κανένα επικίνδυνο φορτίο μου απαντά ο νεαρός λιμενικός.
– Θέλω να δω το φορτίο, του λέω. Δεν το βλέπετε ότι είναι πιασμένο μόνο με ένα χταπόδι; Δεν θα φύγει κανένας απόψε αν δεν δω το φορτίο και δεν διαπιστώσω ότι είναι σωστά δεμένο δεδομένου του βάρους του. Συγχρόνως βγαίνω από το αμάξι μου και αρχίζω να βγάζω φωτογραφίες».

Χάρη στην επιμονή της, ο λιμενικός φώναξε κάποιον ανώτερο. «Τότε είδα- όσο πρόλαβα να δω γιατί το σκέπασαν σχετικά γρήγορα- ένα τρακτέρ κομμένο στη μέση με δύο υπερμεγέθη ελαστικά. Το κομμένο τρακτέρ δεν ήταν πουθενά δεμένο, όλο και όλο το δέσιμο του ήταν τα χταπόδια που κρατούσαν και αυτό και τον μουσαμά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τέλει, ο ανώτερος συμφώνησε ότι το φορτηγό δεν πρέπει να ταξιδέψει με το πλοίο. «Αφού πήγαινε το φορτίο για παλιοσίδερα έπρεπε να έχουν κόψει φορτωτική και αυτοί δεν είχαν κόψει. Θα ξημέρωνε ο θεός την ημέρα του, θα άνοιγαν οι υπηρεσίες του λιμένα, θα γινόταν έλεγχος στο φορτίο, θα έκοβαν φορτωτική και μετά θα έφευγαν» αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Ηθικόν δίδαγμα: Η αντίληψη του κινδύνου είναι αυτή που μετράει. Κάποιοι το λένε κοροϊδευτικά φόβο, όμως “ο φόβος φυλάει τα έρημα” καταλήγει η Ευφροσύνη Μπούτσικα.

Πηγή naxospress

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: