Ποιοι είναι οι φασίστες τελικά; Κάνουν “ειρήνη” με τον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά όχι με τους Ελληνοκύπριους αδελφούς τους…

Έλληνες της Κύπρου τιμούν τους ηρωομάρτυρες Σολωμό Σολωμού και Τάσο Ισαάκ. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Η εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου ανέδειξε ξανά την ανάγκη μιας συγκεκριμένης μερίδας του λαού να συντηρεί εμφυλιοπολεμική ρητορική, σαν να τρέφεται από το μίσος που εκφράζει.

Όσοι αντέδρασαν στην παρουσία του ψευδοδημάρχου Αμμοχώστου, βαφτίστηκαν αμέσως τουρκοφάγοι και υποστηρικτές της διχοτόμησης, παρόλο που δεν είπε τίποτα κανείς για την χορωδία των Τουρκοκυπρίων που επίσης θα λάμβανε μέρος στην εκδήλωση.

Ο δε δήμαρχος Αμμοχώστου, κατήγγειλε από καθέδρας όσους εξέφρασαν αντίθετη από τη δική του άποψη και ξεδίπλωσε κάμποσες νουθεσίες για την ειρήνη και την επανένωση.

Όλοι αυτοί που ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν όσους δεν ήθελαν τον παράνομο δήμαρχο, είχαν άποψη και για την πορεία και την εκδήλωση των μοτοσικλετιστών, που πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Και τι δεν έγραψαν για τους διοργανωτές που κάθε χρόνο τιμούν τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Ότι είναι εθνικιστές, σοβινιστές, ψευτόμαγκες, ρατσιστές, φασίστες, ότι δεν θέλουν τους Τουρκοκύπριους, ότι είναι ψευδοπατριώτες.

Όλοι αυτοί που εξέφρασαν ή υποστήριξαν τα πιο πάνω, αισθάνονται πως έχουν το μέτρο για την ειρήνη ή τον πατριωτισμό και πως τα ξέρουν όλα για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτό τον τόπο.

Και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν «ειρήνη» με τον ψευδοδήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου και τον κατοχικό ηγέτη, αλλά όχι με τους Ελληνοκύπριους. Ποιοι είναι οι φασίστες τελικά;

ΑΛ. ΜΙΧ., Φιλελεύθερος

Δηλαδή, αν οι χούλιγκανς του Ζάγκρεμπ κρατούσαν Καλάσνικοφ θα είχαν καταλάβει την Αθήνα; Κύριε πρωθυπουργέ δεν σβήνεις τη φωτιά… ρίχνοντας μέσα ξύλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: