Νέο αποκαλυπτικό βίντεο της Daily Mail από την επίθεση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου: Βρετανοί κυανόκρανοι ξυλοκοπούνται άγρια με γροθιές και κλωτσιές [video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από βίντεο της Daily Mail, στο οποίο ένας από τους Βρετανούς φαίνεται – όπως λέει η εφημερίδα – να σκύβει και να φτύνει αίμα μετά την επίθεση που δέχθηκε. Screenshot via DailyMail




Ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, δείχνει Βρετανούς κυανόκρανους στην Πύλα της νεκρής ζώνης  να δέχονται γροθιές στο κεφάλι, να δέχονται κλωτσιές πεσμένοι στο έδαφος και να σπρώχνονται βίαια από τους πρωταγωνιστές των προκλητικών και ιδιαιτέρως σοβαρών επεισοδίων που έστησαν οι δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

Καθώς τα μέλη της ειρηνευτικές αποστολής προσπαθούν να κινηθούν προς τα πίσω με τα χέρια υψωμένα σε μια προσπάθεια να προστατευτούν, δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα τους, γράφει η εφημερίδα σχολιάζοντας το βίντεο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τρεις Βρετανοί στρατιώτες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο, ο ένας για σπασμένη μύτη.

Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή όταν οι ειρηνευτικές δυνάμεις στάθμευσαν αυτοκίνητα  για να αποτρέψουν την παράνομη κατασκευή δρόμου μέσω της νεκρής ζώνης.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι σε άλλα βίντεο δείχνουν άνδρες των κατοχικών δυνάμεων – άλλοι με στρατιωτικά κι άλλοι αστυνομικοί με πολιτικά – να χρησιμοποιούν μπουλντόζες, εκσκαφείς και τρακτέρ για να συντρίψουν και να παρασύρουν οχήματα του ΟΗΕ.

Άλλοι φαίνονται να γρονθοκοπούν και να σπρώχνουν τους κυανόκρανους , οι οποίοι  δεν αντέδρασαν με βία.

Ένας στρατιώτης φαίνεται να σκύβει με τα χέρια του στα γόνατά του και δείχνει να φτύνει αίμα από το στόμα του αφού χτυπήθηκε από έναν άνδρα μέσα απ’ το πλήθος.

«Ένας κλωτσήθηκε στο έδαφος», είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Aleem Siddique, προσθέτοντας ότι δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Αρκετά από τα οχήματα που χτυπήθηκαν από τα βαριά μηχανήματα καταστράφηκαν, καταλήγει η εφημερίδα.

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Η Αθήνα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των κατοχικών δυνάμεων στη νεκρή ζώνη της Κύπρου: Πλήρης συντονισμός και συνεργασία με τη Λευκωσία

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: