Μετά τον αρχηγό του, επίσημα νεκρός και ο «ναζιστής» Ντμίτρι Ούτκιν, δεξί χέρι του Πριγκόζιν και Νο2 της Βάγκνερ

epa10817915 A man puts flowers at an informal memorial with pictures of PMC Wagner chief Yevgeny Prigozhin and PMC Wagner commander Dmitry Utkin in downtown of Rostov-on Don, Russia, 24 August 2023. EPA, STRINGER




Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, αντιστοιχούν στον κατάλογο επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους ήταν και το δεξί χέρι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Ντμίτρι Ούτκιν

Ο Ούτκιν ήταν πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του ρωσικού στρατού και επιχειρησιακός διευθυντής της Wagner. Ο Ούτκιν έχαιρε της εκτίμησης του Κρεμλίνου, καθώς είχε πολεμήσει στην Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε βραβευθεί από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο με 4 μετάλλια ανδρείας.
Μετά την αποστρατεία του, εντάχθηκε στο Σλαβονικό Σώμα, πολεμώντας στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου το 2013, αλλά επέστρεψε στη Μόσχα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Ο Ούτκιν είχε επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πολλά εγκλήματα πολέμου, μεταξύ άλλων στη Χομς της Συρίας, όπου φέρεται να έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ένας λιποτάκτης, βιντεοσκοπώντας μάλιστα την βάρβαρη πράξη.

Σε φωτογραφίες του που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ο Ούτκιν φαίνεται να έχει πολυάριθμα ναζιστικά τατουάζ, όπως μια σβάστικα, ένα ναζιστικό αετό αλλά και το έμβλημα των SS.

Σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία, ο Ούτκιν φέρεται να δημιούργησε τη δική του μισθοφορική ομάδα. Ο Ούτκιν, ο οποίος φέρεται να έχει πάθος για την ιστορία του Τρίτου Ράιχ, είχε το διακριτικό Βάγκνερ, πιθανώς προς τιμήν του Richard Wagner, αγαπημένου συνθέτη του Αδόλφου Χίτλερ.

Νεκρός και επίσημα ο Πριγκόζιν: Αναγνωρίστηκε η σορός του μετά από γενετική ανάλυση – Οι Ρώσοι τώρα στοχοποιούν τους μηχανικούς για την πτώση του Embraer

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: