Απρόκλητη ομαδική επίθεση εναντίον εθελοντών που καθάριζαν την Πάρνηθα: Στο νοσοκομείο 32χρονος * «Ψάχνονταν» για καβγά * «Εμείς είμαστε απ’ το Μενίδι»…

Οι δυο εθελοντές – θύματα της επίθεσης, φωτογραφίζονται την προηγουμένη ημέρα, κατά την διάρκεια του καθαρισμού της Πάρνηθας. Photo via Instagram@Mike Lapardas




Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου δύο εθελοντές, ηλικίας 33 και 32 ετών στην Πάρνηθα, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ένα από τα δύο θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, την Παρασκευή είχαν πάει στην Πάρνηθα προκειμένου να συμμετάσχουν σε δράση εθελοντικής ομάδας για τον καθαρισμό του δάσους από σκουπίδια. Καθώς η δράση θα συνεχιζόταν και το Σάββατο οι εθελοντές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο.

  • Κατά την διάρκεια της νύχτας, περίπου στη 01:30, σύμφωνα με τα όσα είπε στις Αρχές ο 33χρονος, έφτασαν στο σημείο δύο αυτοκίνητα με 7 νεαρά άτομα και άρχισαν να τους ρωτούν γιατί ήταν εκεί.

Αφού τους εξήγησαν οι εθελοντές, τα άτομα μπήκαν στα αυτοκίνητα τους και έφυγαν.

Μετά από λίγη ώρα, όμως, οι νεαροί επέστρεψαν στο σημείο και επιτέθηκαν στους εθελοντές. Ο 33χρονος, όμως, κατάφερε να ξεφύγει από τους νεαρούς και πήγε να ζητήσει βοήθεια από άλλους εθελοντές που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Όταν επέστρεψαν στο σημείο, οι νεαροί είχαν φύγει ενώ εντόπισαν τον 32χρονο αιμόφυρτο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και τον μετάφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου με την βοήθεια των γιατρών κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mike Lapardas (@mikelapardas)

Μας χτυπούσαν σαν αγέλη ζώων

Όπως λέει στο protothema.gr το ένα απο τα δύο θύματα της παρολίγο δολοφονικής επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία.

Ο ίδιος περιγράφει τα δραματικά λεπτά που έζησε στα χέρια των νεαρών οι οποίοι τους χτυπούσαν «σαν αγέλη ζώων».

«Ήταν μια τριήμερη εξόρμηση που ξεκινούσε από τα Δερβενοχώρια. Εγώ και ο Γιώργος βοηθήσαμε στο κομμάτι της Πάρνηθας, να καθαρίσουμε το δάσος από τα σκουπίδια. Το βράδυ της Παρασκευής μείναμε στην Φυλή, στην Κρύα Πηγή συγκεκριμένα, κάτω από ένα υπόστεγο που υπήρχε σε ένα εγκαταλελειμμένο εστιατόριο. Γύρω στη 1.30, ήρθαν εκεί απέναντι κάτι πιτσιρικάδες και έκαναν φασαρία. Εμείς κοιμόμασταν αλλά καταλάβαμε ότι είναι περίεργοι και δεν θέλαμε να δώσουμε σημεία ζωής» ξεκινάει την περιγραφή του για όσα έζησαν.

«Κάποια στιγμή πήγαν στο αμάξι του φίλου μου και το κοιτούσαν. Αρχικά, μόλις μας είδαν τρόμαξαν και πήγαν στα αμάξια τους. Μετά, φώναζαν “ποιοι είστε εσείς;”. Τους είπαμε γιατί είμαστε εκεί και τους δείξαμε και τα σκουπίδια. Τότε αυτοί πλησίασαν με επιθετικό ύφος. Μας έλεγαν “εμείς είμαστε από το Μενίδι” και κάτι τέτοια. Έψαχναν να ξεκινήσουν καβγά. Ήταν 7-8 άτομα, ηλικίας μέχρι 22 όχι παραπάνω. Μας είχαν κυκλώσει με τους φακούς και μας τσαμπουκαλεύονταν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ολική ανάπλαση στο Σκπευτήριο Καισαριανής: Το Άλσος αλλάζει όψη * Μουσείο το «Χάραμα» του Τσιτσάνη και της Μπέλου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: