Athens Flying Week 2023: Βίντεο από την μεσημεριάτικη -και εκκωφαντική- διέλευση των αμερικανικών F-35 στον αττικό ουρανό

Στιγμιότυπο από βίντεο του Αθηναϊκού Πρακτορείου




Τριάδα αμερικανικών αεροσκαφών F-35 πέταξε το μεσημέρι πάνω από τον αττικό ουρανό.

Η συγκεκριμένη πτήση εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Athens Flying Week 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην 114 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

Η παρουσία των τριών μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί τη σημαντικότερη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση του 11ου Athens Flying Week 2023, και η εντυπωσιακή προσγείωσή τους την Πέμπτη 31 Αυγούστου έδωσε μία πρόγευση του θεάματος που θα προσφέρουν οι κυβερνήτες τους το Σαββατοκύριακο στο ελληνικό κοινό.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week 2023 Παναγιώτης Ποδηματάς “σήμερα ήταν μία από τις πιο δυνατές ημέρες της Athens Flying Week 2023 τα τελευταία 11 χρόνια και όλη η οργανωτική επιτροπή–που αποτελείται από τα στελέχη της Athens Flying Week, τη φιλόξενη βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης, την Περιφέρεια και την ΕΑΒ– είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να φέρουμε τα αμερικανικά F-35 στην Ελλάδα”.

“Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αποζημιωθεί βλέποντας όλες τις πτητικές ικανότητες του υπέροχου αυτού αεροσκάφους και να συνομιλήσει με τους πιλότους και την πιλότοη Κρίστιν Γουλφ ή Μπέο (BEO), που θα μας προσφέρει την επίδειξη και να γνωρίσει στην στατική έκθεση τα ίδια τα αεροσκάφη, έτσι ώστε να μάθουν όλες τις πληροφορίες για το F-35”, πρόσθεσε ο κος Ποδηματάς.

Ιδιαίτερα για φέτος, με μεγάλο ενδιαφέρον πέραν των αμερικανικών F-35, αμένεται μεταξύ των άλλων και η παρουσία των γαλλικών Rafale. Ενώ στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών θα πρέπει να προστεθούν τα Σόλο με τα F-16 από το Βέλγιο και τη Δανία, και οι ελληνικές ομάδες “Ζεύς” και “Δαίδαλος”.

 

Όσον αφορά τις ομάδες,θα συμμετέχουν η εκλεκτή Σαουδαραβική ομάδα Saudi Hawks, όπως και δύο επίσης σαουδαραβικά Typhoon, το εντυπωσιακό σμήνος Fursan από τα Αραβικά Εμιράτα, η ισπανική Patrulla Aguila και ομάδες από την Ελβετία και το Βέλγιο και η ακροβατική ομάδα από την Καβάλα, ενώ από την Ιταλία φθάνει για πρώτη φορά μία ομάδα με ΑΜΕΑ πιλότους, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να κατορθώσει η ανθρώπινη θέληση. Επίσης, εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή ακροβατικής επίδειξης Λούκα Μπερτόσιο, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και ελληνικές ομάδες Sky Diving και Gliding. Έκπληξη της διοργάνωσης θα είναι η συμμετοχή του σμήνους πολιτικών αεροσκαφών της Αegean.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έξω φρενών η Αθήνα με το απαράδεκτο ΝΑΤΟ: Απαράδεκτη η σύνδεση της εθνικής εορτής των ενόπλων δυνάμεων της κατοχικής Τουρκίας με “ημέρα νίκης” κατά συμμαχικής χώρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: