Βάψτε λευκό το 2% της Γης για να σωθούμε: Η απίστευτη πρόταση επιστημονικής… φαντασίας – Πόση μπογιά θα χρειαζόταν για να κάνουμε τον πλανήτη… Κυκλάδες

Φωτογραφία από Tetyana Kovyrina: https://www.pexels.com/el-gr/photo/17410649/




Το 2021, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue ανακοίνωσαν ότι είχαν αναπτύξει το πιο λευκό χρώμα στη Γη.

Το χρώμα είναι τόσο λευκό που μπορεί να αντανακλά πάνω από το 98% του φωτός. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή το φως παράγει θερμότητα – και εμείς εδώ στη Γη είμαστε κάπως ζεστοί αυτές τις μέρες.

Αν χρησιμοποιηθεί σε ένα κτίριο, λένε οι ερευνητές, το χρώμα θα μείωνε τη θερμοκρασία στην επιφάνεια, μειώνοντας τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό και μειώνοντας την ανάγκη για κλιματισμό. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε μια ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή, όπως η μείωση της θερμοκρασίας ολόκληρου του πλανήτη;

Σύμφωνα με τον Jeremy Munday, καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, ο οποίος ερευνά την καθαρή τεχνολογία, εάν ένα υλικό όπως το χρώμα του Purdue κάλυπτε το 1-2% της επιφάνειας της Γης, η ποσότητα του φωτός που αναπηδά πίσω στο διάστημα θα μείωνε την ποσότητα της θερμότητας που απορροφάται από τον πλανήτη τόσο ώστε να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να κάνει πολλά για την επίλυση της κλιματικής αλλαγής . Επιπλέον, ο Munday είπε στους New York Times , ότι η ποσότητα φωτός που αναπηδά πίσω στο διάστημα δεν θα έβλαπτε πολύ τον κόσμο. «Θα ήταν σαν να ρίχνεις ένα φλιτζάνι κανονικό νερό στον ωκεανό», είπε στους Times .

Αλλά πόσο μεγάλο είναι το 1-2% της επιφάνειας της Γης; Η συνολική επιφάνεια της Γης είναι περίπου 197 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια (και το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι νερό), επομένως η βαφή θα πρέπει να καλύψει μεταξύ περίπου 2 και 4 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια.

Για αναφορά, η συνολική χερσαία έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λίγο πάνω από 3,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια , επομένως θα πρέπει να καλύψουμε τη χώρα με λευκή μπογιά από θάλασσα σε βαμμένη με μπογιές θάλασσα.

Αυτό θα ήταν πολύ χρώμα. ΠΟΛΥ.

Αν υποθέσουμε ότι η νέα βαφή λειτουργεί σαν εμπορική βαφή, όπως προτείνουν οι ερευνητές του Purdue, ένα γαλόνι θα κάλυπτε περίπου 400 τετραγωνικά πόδια , θα χρειαζόμασταν περίπου 139 δισεκατομμύρια γαλόνια της υπερ-ντούπερ λευκής βαφής για να καλύψουμε μόλις το 1% της επιφάνειας της Γης.

Φυσικά, αυτός ο αριθμός διπλασιάζεται αν χρειαστεί να καλύψουμε το 2% της επιφάνειας. Και τίποτα από αυτά δεν λαμβάνει υπόψη πόσο δύσκολο θα ήταν να ζωγραφίσεις ωκεανούς, ερήμους και δέντρα.

Το να βάψετε πράγματα λευκά για να μειώσετε τις θερμοκρασίες δεν είναι μια νέα ιδέα . Απλώς οδηγήστε στην πολιτεία της πατρίδας μου στο Τέξας και δείτε πόσα αυτοκίνητα είναι λευκά.

Πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο βάφουν ήδη λευκές επιφάνειες και η νέα βαφή της Purdue θα βοηθήσει. Όμως δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Με πληροφορίες από businessinsider.com

O καύσωνας πυρπολεί τα εδάφη της Μεσογείου και έπονται χειρότερα: Νέα στοιχεία από δορυφόρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: