Στο ψευδοκράτος των κατεχομένων δεν άκουσαν για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν; Το παράνομο καθεστώς κατασκευάζει μαρίνα στην κατεχόμενη Αμμοχωστο

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν τατάρ με την Τουρκάλα δημοσιογράφο της Χουριέτ, Hande Firat. Φωτογραφία από την Hurriyet via @ErsinrTatar




Την απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή μαρίνας για ιδιωτικά σκάφη και τουριστική ανάπτυξη έλαβε χθες το παράνομο ψευτο-«υπουργικό συμβούλιο» για περιοχή στο Βαρώσι που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εν λόγω απόφαση δημοσιεύθηκε στην ψευτο-«επίσημη εφημερίδα». Σεε αυτή αναφέρεται ότι:

«Εντός του πλαισίου των προϋποθέσεων που καθορίζονται στον περί ακινήτων νόμο 63/1993 και κατόπιν της θετικής γνώμης του ψευτο-“αναπληρωτή πρωθυπουργού” και του ψευτο-“υπουργείου τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος”, λήφθηκε η απόφαση τα τεμάχια 57 και 651 που είναι καταγραμμένα στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να εκμισθωθούν στο υπουργείο δημοσιονομικών με σκοπό να γίνει εκεί μαρίνα για γιοτ και τουριστικές εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα τεμάχια αυτά αφορούν το μικρό φυσικό λιμάνι έξω από την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων, κοντά στο ξενοδοχείο Κωνστάντια εκεί όπου βρίσκεται «το σπίτι του Τζέρι», επί αγγλοκρατίας το σπίτι του τότε λιμενάρχη.

Στο φυσικό αυτό λιμάνι σήμερα ελλιμενίζονται κυρίως μικρές βάρκες.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ το ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών επανέφερε σε νέες δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο εθνικιστής εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

«Οι κυβερνήσεις πραγματοποιούν συναντήσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την Ελλάδα χωρίς εντάσεις. Όταν στρατιωτικοποιείς τα νησιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο απαράδεκτος Τσελίκ.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς την ελληνική πλευρά, ο Τσελίκ είπε τα εξής:

«Εάν φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη που είναι κάτω από τη μύτη μας, αν συνεχίσετε να τρυπάτε τα φουσκωτά στη Μεσόγειο και να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, τότε θα συμβεί κάτι άλλο».

Οπως ανέφερε, «το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών δημιουργεί πολύ μεγάλη ένταση που μπλοκάρει και άλλα θέματα».

Επιπλέον, ο Τσελίκ ανέφερε ότι «συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της “τουρκικής μειονότητας” στη Δυτική Θράκη και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους».

Ο Τσελίκ κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα ότι συντηρεί τις εντάσεις, αναφέροντας πως:

«Ο πρόεδρός μας λέει “Ας το λύσουμε αυτό στο τραπέζι”. Ο Μητσοτάκης είπε “Μην δώσετε όπλα στην Τουρκία” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η Πελόζι δίχως καμία λογική είχε σηκωθεί όρθια να χειροκροτήσει. Τότε εσείς δεν βοηθάτε το Αιγαίο να γίνει λίμνη ειρήνης. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν στο τραπέζι».

«Η ελληνική διπλωματία καυχιέται ότι “μετατρέψαμε τα θέματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε θέματα Τουρκίας-Ε.Ε.“. Τότε προκύπτει μια περίπλοκη εξίσωση. Τότε φτάνουμε στο περίπλοκο σημείο που θέτεις [στο τραπέζι] τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Αρκεί να λες στην τουρκική διπλωματία και στους διπλωμάτες μας να “παράγουν λύσεις”. Εχουμε τους πιο έμπειρους διπλωμάτες στον κόσμο. Όποιος κάθεται στο τραπέζι πρέπει να κάτσει με στόχο την ειρήνη. Εμείς όλο μιλάμε για “kazan – kazan”(win-win)», δήλωσε ο απαράδεκτος Τσελίκ.

Πληροφορίες για “κινητοποίηση” από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου (“κωφών”): Το Κυπριακό μετά ή πριν το Αιγαίο και τα ευρωτουρκικά;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: