Spy Games με άρωμα ψυχρού πολέμου: «Η πόρτα της MI6 είναι πάντα ανοιχτή για Ρώσους αποστάτες» λέει ο επικεφαλής της ΜΙ6

FILE PHOTO: Ο Ρίτσαρντ Μουρ. επικεφαλής της βρετανικής ΜΙ6. EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT




Η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι “πάντα ανοιχτή” στη στρατολόγηση Ρώσων δυσαρεστημένων με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας.

Σε μια σπάνια ομιλία του στην Πράγα, ο επικεφαλής της MI6, Ρίτσαρντ Μουρ, δήλωσε ότι οι Ρώσοι που παλεύουν με τα “όρια της συνείδησής τους” εν μέσω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία θα είναι ευπρόσδεκτοι στην υπηρεσία.

«Τους προσκαλώ να κάνουν αυτό που έκαναν ήδη άλλοι τους τελευταίους 18 μήνες και να ενωθούν μαζί μας – η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή», δήλωσε ο Μουρ.

«Θα χειριστούμε τις προσφορές τους για βοήθεια με τη διακριτικότητα και τον επαγγελματισμό για τον οποίο φημίζεται η υπηρεσία μας, και τα μυστικά τους θα είναι πάντα ασφαλή μαζί μας», πρόσθεσε.

Η ομιλία του Moυρ – σε εκδήλωση του POLITICO στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Πράγα – σηματοδοτεί μόλις τη δεύτερη φορά που απευθύνει δημόσιο λόγο στον ιστορικά απόρρητο ρόλο του ως “C” της MI6.

Χρησιμοποίησε την ομιλία του για να υποστηρίξει ότι η Ρωσία αποτυγχάνει στους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία και για να ασχοληθεί με την αυξανόμενη επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης.

Το αφεντικό της MI6 δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει, αντί να αντικαταστήσει, την ανθρώπινη νοημοσύνη.

“Κάποιοι ρώτησαν αν [η Τεχνητή Νοημοσύνη] θα θέσει εκτός λειτουργίας υπηρεσίες πληροφοριών όπως η δική μου;

Στην πραγματικότητα, το αντίθετο είναι πιο πιθανό να ισχύει”, είπε, επισημαίνοντας τα “μοναδικά χαρακτηριστικά” των ανθρώπινων κατασκόπων στο πεδίο.

“Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ψαρεύει τον ωκεανό του ανοιχτού κώδικα, θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην προσγείωση, με μια καλά ριγμένη μύγα, των μυστικών που βρίσκονται πέρα από την εμβέλεια των διχτυών της”, δήλωσε ο Moore.

Όσον αφορά την απειλή που συνιστά η Κίνα, ο επικεφαλής της MI6 αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του αφιερώνει τώρα “περισσότερους πόρους στην Κίνα από οπουδήποτε αλλού”, ενώ τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας με το Πεκίνο.

Είναι, είπε, “απολύτως απαραίτητο για εμάς να συνεργαστούμε με την Κίνα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε ένα διεθνές πρόβλημα οποιασδήποτε σημασίας αν δεν το κάνουμε”.

ΠΗΓΗ: politico.eu

Oλο και πιο σκούρα τα πράγματα στην Κριμαία για τον Πούτιν: Πυρκαγιά σε στρατόπεδο, απομακρύνονται από τις εστίες τους 2.000 κάτοικοι της περιοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: