Μάχη με τις φλόγες και στη Ρόδο όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα: Tέσσερα χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Απόλλωνα [βίντεο]

FILE PHOTO: Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Απόλλωνα της Ρόδου. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή.

Επι τόπου επιχειρούν απο την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 66 Πυροσβέστες και 18 οχήματα, ρίψεις νερού έκαναν μέχρι που έπεσε το σκοτάδι τρία εναέρια μέσα (τράκτορες) και ένα ελικόπτερο, ενω συνδράμουν υδροφόρες και εθελοντικές ομάδες.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αριστείδης Μιαούλης στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή Απόλλωνα της Ρόδου σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό, συμμετέχουν και γκρέιντερ τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν δρόμους μέσα στην δασική έκταση, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενω παράλληλα προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Δυο τραυματίες

Εξαιτίας της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Απόλλων στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τις πρώτες βοήθειες χρειάστηκε πυροσβέστης ο οποίος πήγε και εκείνος στο σημείο της φωτιάς και προφανώς οι αναθυμιάσεις ετών του δημιούργησαν πρόβλημα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την πυρκαγιά

Στην μεγάλη μάχη που δίδεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αναφέρεται με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνοντας “πως η μάχη δίνεται συντεταγμένα με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ο τόπος“.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από παλιό σκουπιδότοπο και έχει επεκταθεί σε δασική περιοχή.

«Η φωτιά είναι μεγάλη», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Νικήτας Βενιός.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κουβαράς, η επόμενη μέρα: Καταθλιπτικό βίντεο από τον Guardian δείχνει το μέγεθος της καταστροφής

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: