«Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι η επίσημη ανακοίνωση της Αχτσιόγλου, αναμένονται οι κινήσεις… Παππά και Πολάκη [βίντεο]

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Έφη Αχτσιόγλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Μετά την Εφη Αχτσιόγλου η οποία θα ανακοινώσει το μεσημέρι την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κατέλθει στη μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα «κλείδωσε» η υποψηφιότητά του και την Παρασκευή θα ανακοινώσει και επίσημα τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το χορό των υποψηφιοτήτων ανοίγει αύριο το μεσημέρι στο Ωδείο Αθηνών η Εφη Αχτσιόγλου. Τις προηγούμενες ημέρες η κ. Αχτσιόγλου είχε συναντήσεις με στελέχη από όλες τις τάσεις.

Πλέον αναμένεται και η κίνηση από τον Νίκο Παππά, του οποίου η υποψηφιότητα θεωρείται «κλειδωμένη», ενώ στην κούρσα θεωρείται πιθανόν ότι θα μπει και ο Παύλος Πολάκης.

Λίγο πριν να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το πολιτικό στίγμα του κόμματος ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκρατης Φάμελλος, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει είναι ανοιχτός σε όλη την κοινωνική βάση του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει από την ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο και ούτε πρέπει να υποκλιθούμε στις απόψεις του κέντρου όπως λένε κάποιοι ούτε πρέπει να διεκδικήσουμε την καθαρότητα της αριστεράς».

Στη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, με σειρά στελεχών, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παύλος Πολάκης να ζητούν πλέον αλλαγή του οδικού χάρτη, που προβλέπει εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο και συνέδριο τον Νοέμβριο.

Και ο Διονύσης Τεμπονέρας επιμένει στη θέση του για συνέδριο και εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές και προαναγγέλει πρόταση που θα καταθέσει προς ψήφιση στην Κ.Ε.

Τα επόμενα 24ωρα, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, «κλειδώνοντας» την εισήγηση προς την Κ.Ε.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει την Τετάρτη στο Ωδείο Αθηνών την υποψηφιότητά της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: