Κατηγορείται υψηλόβαθμος Τούρκος διπλωμάτης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά: Η Άγκυρα διαψεύδει τις πληροφορίες για το ρόλο του

Feridun H. Sinirlioglu, former Permanent Representative of Turkey to the United Nations, addresses the Security Council meeting on Syria. Credit UN Photo, Loey Felipe




Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υψηλόβαθμο Τούρκο διπλωμάτη που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το 2017.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Feridun Sinirlioğlu.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί εναντίον ανώτερου αξιωματούχου του Υπουργείου που συμμετείχε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ήταν αβάσιμοι και εντελώς αναληθείς».

Δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος διπλωμάτης ανέφερε ότι «ορισμένες πηγές, αναφερόμενες σε βιβλίο που δημοσιεύθηκε στο εξωτερικό, προέβησαν σε αβάσιμους ισχυρισμούς για ανώτερο αξιωματούχο του Υπουργείου που συμμετείχε στη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό, η οποία απέτυχε το 2017 λόγω της μη ρεαλιστικής προσέγγισης της ελληνοκυπριακής πλευράς».

«Αυτοί οι ισχυρισμοί περί συμβιβαστικής στάσης στη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη συμβιβασμού είναι εντελώς αναληθείς», πρόσθεσε.

«Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί, οι οποίοι αποτελούν μέρος των προσπαθειών της ελληνοκυπριακής πλευράς να απαλλαγεί από την ευθύνη που της αναλογεί, κατευθυνόμενη από αίσθημα ενοχής, δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι σαφής και γνωστή», κατέληξε.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύθηκαν σε βιβλίο Ελληνοκύπριου συγγραφέα, που μεταφράστηκε στα τουρκικά.

Νετανιάχου και Μητσοτάκης πάνε στη Λευκωσία, για την τριμερή συνάντηση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας: Στην ατζέντα η ηλεκτρική διασύνδεση με υποθαλάσσιο καλώδιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: