Δεν θα προκαλούν στο Αιγαίο, αλλά θα βγάζουν το άχτι τους στην Κύπρο: Ολομέτωπη επίθεση κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι δήθεν τροφοδοτεί τη στάση της Λευκωσίας!

epa10739637 Germany’ Foreign Affairs Minister Annalena Baerbock (C-L) speaks with Hakan Fidan (C-R), the Minister of Foreign Affairs of TYRKEY, at the informal meeting of foreign ministers of the North Atlantic Council at the NATO’S summit in Vilnius, Lithuania, 11 July 2023. EPA, FILIP SINGER




Κατά μέτωπο άθλια και απαράδεκτη επίθεση κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας εξαπολύει με ανακοίνωσή του το υπουργιείο Εξωτερικών τη κατοχικής Τουρκίας, με αφορμή το ψηφισμα για το Κυπριακό.

Ανάμεσα σε άλλα βλακώδη που σημειώνει, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι:

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζει να επιμένει σε ένα μοντέλο διευθέτησης από το οποίο η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει αποσύρει ανοιχτά την υποστήριξή της και το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει πολλές φορές…

Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο χωριστά κράτη στο νησί της Κύπρου και να επιβεβαιώσουν τα εγγενή δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, δηλαδή την κυριαρχική του ισότητα και την ισότητα σε διεθνές καθεστώς.

Υπογραμμίζουμε ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη κάθε νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι Αττίλες της Άγκυρας υποστηρίζουν πλήρως τη δήλωση του παράνομου ψευτο-“Υπουργείου Εξωτερικών” της παράνομης “τδβκ”, που δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα, σχετικά με τη δήλωση τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις διαβουλεύσεις κατά τις οποίες ο κ. Colin Stewart, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP), παρουσίασε τις πρόσφατα δημοσιευμένες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών και την UNFICYP.

Όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα “αποκομμένο από τις επιτόπιες πραγματικότητες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζει να επιμένει σε ένα μοντέλο διευθέτησης από το οποίο η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει αποσύρει ανοιχτά την υποστήριξή της και το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει πολλές φορές”.

Συνεχίζει το παραλήρημα του, ως εξής:

Όλα τα μέρη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ένας ομοσπονδιακός στόχος διευθέτησης δεν αντανακλά πλέον την κυρίαρχη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού. Αντί να προωθήσει μια διευθέτηση στην Κύπρο, αυτή η στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία απέχει όλο και περισσότερο από τη βάση που παρέχουν οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τροφοδοτεί την αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς που αδιαφορεί για τους Τουρκοκύπριους, τους αρχαίους και αρχικούς συνιδιοκτήτες. του Νησιού.

Αναμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να κατανοήσει το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποσύρει την υποστήριξή τους από το μοντέλο διευθέτησης που συζητήθηκε στο παρελθόν. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι μια δίκαιη, διαρκής και βιώσιμη λύση που θα επιτευχθεί στην Κύπρο πρέπει να αντανακλά τη βούληση των δύο λαών στο νησί και δεν μπορεί να επιβληθεί από τρίτους.

Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί και δύο χωριστά κράτη στο νησί της Κύπρου και να επιβεβαιώσουν τα εγγενή δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, δηλαδή την κυριαρχική του ισότητα και την ισότητα σε διεθνές καθεστώς. Υπογραμμίζουμε ότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη κάθε νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού”.

Την υποστήριξη σε απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών: Καλεί σε εκμετάλλευση του “παράθυρου ευκαιρίας”για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: