Θύμωσαν η κατοχική Τουρκία και το ψευδοκράτος: Τους έπιασε στον ύπνο η Λευκωσία με την κατάθεση, στην Ε.Ε., του Εθνικού Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μία από τις ανούσιες ομιλίες του στα κατεχόμενα. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Τον Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο, που ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, βασισμένο σε οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), βρήκαν τώρα πρόφαση η κατοχική Άγκυρα και το ψευδοκράτος για να επαναλάβουν τις παράνομες αξιώσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (ΕΔΩ) μίλησε ακόμα και για παρεμπόδιση στη λύση του Κυπριακού, επαναφέροντας τη θέση της Τουρκίας περί νέων πραγματικοτήτων στο νησί.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «οι παράνομες και εντελώς άπληστες πρωτοβουλίες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης -όπως χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας- είναι αποκομμένες από την πραγματικότητα, δεν έχουν καμία ισχύ και υπονομεύουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού», αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των Βρυξελλών.

Ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσέλι δήλωσε ότι «οι προσδοκίες της Τουρκίας από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν αλλάξει. Αναμένουμε ότι δεν θα πρέπει να αγνοηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των θεμάτων που σχετίζονται με τη θαλάσσια δικαιοδοσία στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Σκυτάλη πήρε το λεγόμενο “υπουργείο Εξωτερικών” του ψευδοκράτους, το οποίο απορρίπτει το χωροταξικό σχέδιο, ισχυριζόμενο ότι αγνοεί τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Το λεγόμενο και παράνομο «υπεξ» αναφέρει ότι «εάν οι εποικοδομητικές εκκλήσεις μας συνεχίσουν να αγνοούνται, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού. Θεωρούμε χρήσιμο να δηλώσουμε ότι θα αναλάβουμε δράση με αποφασιστικότητα».

  • Ανεδαφικές οι αντιδράσεις της τουρκικής και της τουρκικής πλευράς απαντά η Κυβέρνηση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι «όλες οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνουν υπόψη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το διεθνές δίκαιο. Καταγράφουμε τις όποιες αντιδράσεις, αλλά δεν τις ενστερνιζόμαστε και ούτε έχουν έδαφος για την Κυπριακή Δημοκρατία».

Κι όλα αυτά, την ώρα που επίκειται επίσημη ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την απεσταλμένη για το Κυπριακό, η οποία αναμένεται στο νησί τον επόμενο μήνα.

Γιατι παραπέμπεται η Ελλάδα για τη μη υποβολή του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού; Ο “φόβος” της κατοχικής Τουρκίας, που αντέδρασε στην υποβολή, στην Ε.Ε., του κυπριακού χάρτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: