Υψηλή η ζήτηση εξοχικών κατοικιών από αλλοδαπούς στην Ελλάδα: Η χώρα προσφέρει καλές οικονομικές προοπτικές και πολιτική σταθερότητα

Ο ήλιος δύει πίσω από το βουνό στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ανταπόκριση από την Αθήνα αναρτάται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Handelsblatt, (Gerd Höhler) και αναφέρεται στην αυξανόμενη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μεταξύ ξένων αγοραστών.

Αναδεικνύεται μάλιστα η περίπτωση ενός ζευγαριού από την Αυστρία, της Marie και του Felix Gruber, που αγόρασαν πρόσφατα μια βίλα στην Αίγινα έναντι τιμήματος ύψους 489.000 ευρώ.

Το άρθρο επισημαίνει ότι ο αριθμός των ξένων αγοραστών στην Ελλάδα αυξάνεται, με το 15% των αγοραστών ακινήτων να είναι αλλοδαποί έναντι αντίστοιχου ποσοστού μόλις 5% πριν από πέντε χρόνια.

Η ελκυστικότητα της Ελλάδας έγκειται στην άφθονη ηλιοφάνεια, τους ήπιους χειμώνες, τα πολυάριθμα κατοικημένα νησιά, τις μεγάλες ακτές και τις γραφικές παραλίες. Η χώρα προσφέρει επίσης καλές οικονομικές προοπτικές και πολιτική σταθερότητα μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη της συντηρητικής κυβέρνησης.

Οι αγοραστές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για ακίνητα με πανοραμική θέα, άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και ρετιρέ σε μεγάλες πόλεις. Οι ανακαινισμένες βίλες σε παραδοσιακό στυλ, όπως η εμβληματική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με λευκές προσόψεις και επίπεδες στέγες, είναι ιδιαίτερα περιζήτητες.

Ενώ δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν υψηλές τιμές ακινήτων, η αγορά ακινήτων της Ελλάδας είναι σχετικά προσιτή σε σύγκριση με άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Υπάρχουν ακόμη δυνατότητες για επενδύσεις και ανατίμηση της αξίας σε περιοχές όπως η χερσόνησος της Χαλκιδικής, η οποία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακινήτων σε υπέροχες παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Το άρθρο προειδοποιεί τους αγοραστές να είναι προσεκτικοί με ακίνητα «ευκαιρίας» που μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ποιοτικές προσδοκίες των αγοραστών από γερμανόφωνες περιοχές. Συνιστά την αναζήτηση νομικής και φορολογικής βοήθειας από αξιόπιστους δικηγόρους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου ενδέχεται να απουσιάζουν τα κτηματολογικά αρχεία.

Μετά την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, ο δικηγόρος συνδράμει στη διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας και εγγραφής. Διευκρινίζεται  ότι είναι σημαντικό για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ακινήτων να αποκτήσουν έναν ελληνικό φορολογικό αριθμό και να λάβουν υπόψη τα πιθανά διαθέσιμα φορολογικά οφέλη, όπως ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής ύψους 7% για τους αλλοδαπούς συνταξιούχους που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Η ευκολία πρόσβασης στην εξοχική κατοικία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι επιπρόσθετοι παράγοντες που προσελκύουν αγοραστές σε περιοχές όπως η Αίγινα, η Ύδρα, οι Σπέτσες και ο Πόρος στον Σαρωνικό.

Μάλιστα το ζεύγος Grubers εκφράζει την ικανοποίησή του για τον συνδυασμό της νησιώτικης ατμόσφαιρας και της γειτνίασης με την Αθήνα, η οποία παρέχει εξαιρετικές αεροπορικές συνδέσεις, πολιτιστικές και γαστρονομικές προσφορές και σύγχρονες ιατρικές υποδομές – σημαντικές πτυχές που βαρύνουν στα μελλοντικά σχέδια συνταξιοδότησης.

ΠΗΓΗ: Handelsblatt, Gerd Höhler – Wo Sie noch eine bezahlbare Ferienwohnung in Griechenland finden

Το ακροδεξιό AfD υπέρ ελεγχόμενης διάλυσης της Ε.Ε.: Συμμαχεί με τον Όρμπαν, εκμεταλλεύονται τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: