Ιδιαίτερα σημαντική η υπογραφή της δήλωσης ένταξης της Κύπρου στο SPP των ΗΠΑ, δηλώνει ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς: Ανάπτυξη στενών δεσμών και φιλίας με την Αμερική

O υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γιωργάλλας με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τη Διοικήτρια της Εθνοφρουράς του New Jersey Ταξίαρχο Lisa J. Hou και την υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Πολιτείας του Νew Jersey κα Tahesha Way μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO, Photo via Τwitter, Ministry of Defence, @DefenceCyprus




Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική για την Εθνική Φρουρά (Ε.Φ.) την ημέρα της υπογραφής της δήλωσης ένταξης στο State Partnership Program του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με συνεργάτη την Εθνοφρουρά της Πολιτείας New Jersey.

Πρόσθεσε ότι η υπογραφή ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ.

“Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για την Εθνική Φρουρά. Η υπογραφή της δήλωσης ένταξης μας στο SPP με την Εθνοφρουρά της Πολιτείας New Jersey ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία της Κύπρου με τις ΗΠΑ” υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Αρχηγός αναφέρεται σε ανάπτυξη στενών δεσμών και φιλίας μέσω κοινής εκπαίδευσης και ανταλλαγής γνώσεων.

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2023, κατά την οποία υπέγραψε τη δήλωση ένταξης της Εθνικής Φρουράς στο State Partnership Program του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με συνεργάτη την Εθνοφρουρά της Πολιτείας New Jersey.

Στo πλαίσιo της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Κύπρου στο New Jersey, παράλληλα, ομάδα αξιωματικών της ΕΦ συμμετείχε σε συνέδριο και Ομάδες Εργασίας που διεξήχθησαν, με σκοπό την παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων της συνεργασίας, την αλληλοενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, καθώς και τα επόμενα βήματα. Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της ΕΦ και η Διοικητής της Εθνοφρουράς του New Jersey.

Ο Υπουργός Άμυνας συμμετείχε, επίσης, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 30 χρόνων του State Partnership Program, που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή όλων των Πολιτειών των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και των εκατό συνεργαζόμενων χωρών ανά το παγκόσμιο.

Σημαντική εξέλιξη για το νησί: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου υπέγραψε τη δήλωση ένταξης της Εθνικής Φρουράς στο State Partnership Program των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: