Η εθνική πόλο γυναικών συνέτριψε με 21-2 την ομάδα της Αργεντινής: Και τώρα το ντέρμπι με την Ιταλία για την πρωτιά στον Γ΄όμιλο [video]

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της εθνικής πόλο γυναικών με την Αργεντινή. Photo screenshot via ert3




Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών ξεμπέρδεψε με τα… διαδικαστικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, συντρίβοντας 21-2 την αδύναμη Αργεντινή στο δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση.

Η διοργάνωση ουσιαστικά ξεκινά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/7, 04:30), καθώς το ντέρμπι με την Ιταλία θα κρίνει την πρωτιά στον Γ΄ όμιλο, την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά και θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της τετράδας.

Η Αλεξία Καμμένου άφησε εκτός 13άδας δύο βασικές παίκτριες (Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου), προκειμένου να τις προφυλάξει ενόψει του ντέρμπι, με τις Γιαννοπούλου και Ελληνιάδη να παίρνουν τις θέσεις τους. Οπως αναμενόταν, τερματοφύλακας έπαιξε σε όλο το ματς η Ιωάννα Σταματοπούλου (στο ματς της πρεμιέρας με τη Νότια Αφρική είχε αγωνιστεί η Διαμαντοπούλου).

Η εθνική δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι χαώδης, ενώ η διαφορά τερμάτων δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι, με τις αλλαγές που επέφερε η διεθνής ομοσπονδία, σε περίπτωση που ένα παιχνίδι λήξει ισόπαλο ακολουθούν πέναλτι, ακόμη και στη φάση των ομίλων. Ετσι, στην αναμέτρηση με την Ιταλία θα υπάρξει οπωσδήποτε νικητής και αυτός θα είναι που θα καταλάβει την πρώτη θέση.




Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπδούχο Αργεντινή): 1-6, 0-5, 1-6, 0-4

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστός), 0-2 Ξενάκη (φουνταριστός), 0-3 Σιούτη (κόντρα), 0-4 Γιαννοπούλου (κόντρα), 0-5 Γιαννοπούλου (περιφέρεια), 0-6 Φουντωτού (κόντρα), 1-6 Α. Μπατσιγκαλούπο (κόντρα), 1-7 Νίνου (περιφέρεια), 1-8 Β. Πλευρίτου (π.π.), 1-9 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 1-10 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 1-11 Ελληνιάδη (περιφέρεια), 1-12 Χυδηριώτη (π.π.), 1-13 Χυδηριώτη (φουνταριστός), 1-14 Φουντωτού (κόντρα), 2-14 Χάτσερ (π.π.), 2-15 Τριχά (περιφέρεια), 2-16 Τριχά (π.π.), 2-17 Τριχά (π.π.), 2-18 Β. Πλευρίτου (π.π.), 2-19 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 2-20 Νινου (περιφέρεια), 2-21 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα)

Η εθνική είχε 6/6 με παίκτρια παραπάνω, 6 γκολ από την περιφέρεια, 4 από θέση φουνταριστού και 5 στην κόντρα.

Η Αργεντινή είχε 1/5 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι και 1 γκολ στην κόντρα.

Διαιτητές: Αϊμπέτοφ (Καζακστάn), Τζόνσον (Αυστραλία)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Γκιγιέμο Σέτι): Στεγκμάγερ, Ρουίς Καστεγιάνι, Λέοναρντ, Χάτσερ 1, Ιάνι, Μ. Μπατσιγκαλούπο, Ολιέλ, Κόμπα, Ράιλι, Ανιεσίνα, Α. Μπατσιγκαλούπο 1, Κάντα, Βιντεμπεριγκάιν

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Τριχά 3, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

** Στο άλλο παιχνίδι του Γ΄ ομίλου, η Ιταλία συνέτριψε τη Νότια Αφρική 24-2, δηλαδή με το ίδιο ακριβώς σκορ με το οποίο νίκησε και η εθνική την αφρικανική ομάδα!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Παγκόσμιο υγρού στίβου, καλλιτεχνική κολύμβηση: Οριακά στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: