«Οι άνθρωποι να εστιάσουν τις αισθήσεις τους στη φύση»: Ενα νησί στη Φινλανδία γίνεται ο πρώτος ταξιδιωτικός προορισμός χωρίς κινητά τηλέφωνα

File photo: Ξενοδοχειακή μονάδα σε δάσος της Φινλανδίας. Photo via Facebook




Ένα νησί στη Φινλανδία θέλει να γίνει προορισμός χωρίς κινητά τηλέφωνα, αφού οι ντόπιοι ζήτησαν να σταματήσουν αυτό που αποκαλούν “τις επιπτώσεις του ανθρώπινου εθισμού στην τεχνολογία”.

Το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία θέλει να γίνει ένας προορισμός χωρίς κινητά τηλέφωνα και έχει αρχίσει να ζητά ελάχιστη χρήση κινητού τηλεφώνου από όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται να το επισκεφθούν.

Η πρόταση ορίζει ότι το κινητό τηλέφωνο κάθε τουρίστα θα είναι εφοδιασμένο με ένα μικρό αυτοκόλλητο που θα μοιάζει με τεχνολογία και θα εμποδίζει τη χρήση του για όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η ιδέα προέκυψε από το αίτημα των ντόπιων να σταματήσουν αυτό που οι ίδιοι αποκάλεσαν “επιπτώσεις του ανθρώπινου εθισμού στην τεχνολογία”.

Το νησί Ulko-Tammio, που βρίσκεται όχι μακριά από την ηπειρωτική Φινλανδία και κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, είναι ένα από τα περίπου 100 νησιά που βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο του Ανατολικού Κόλπου της Φινλανδίας.

Το νησί είναι γνωστό για τα σπάνια πουλιά και φυτά του, καθώς και για τις βραχώδεις παραλίες του.

Η ιστορία του νησιού

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το νησί χρησιμοποιήθηκε ως συνοριακή σήμανση και περιλάμβανε μια σπηλιά που προοριζόταν να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τους στρατιώτες.

Το νησί περιέχει μοναδικά μονοπάτια που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου ενός πύργου παρατήρησης και δύο κανονιών.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο νησί με ιδιωτικό σκάφος ή φέρι και να διανυκτερεύσουν σε καθορισμένες θέσεις.

Ο Joel Haino, διευθυντής του κέντρου επισκεπτών στο νησί, δήλωσε:

“Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες μας να αφήσουν οικειοθελώς τα κινητά τους τηλέφωνα και να εστιάσουν τις αισθήσεις τους στη φύση.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι κολλημένοι σε οθόνες όλη την ώρα.

Ακόμη και ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να είναι χρήσιμο και να βελτιώσει τη συγκέντρωση επί τόπου”.

ΠΗΓΗ: jerusalem post

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο αφοσίωσης και πίστης [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: