Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην “συνέταιρο” του: «Σενάρια (του Πάνου Καμμένου) επιστημονικής φαντασίας» τα περί Συμφωνίας των Πρεσπών

File photo: Ο Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο Πάνος Καμμένος (Α) to 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti




Απάντηση στη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην οποία ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για την ατάκα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει», έδωσε με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του, κατηγορώντας τον ότι «παραμορφώνει τα γεγονότα του χθες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους.

Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χτες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις του σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Μάντζιος: Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τον Καμμένο

Καλεσμένος στον ΑΝΤ1  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Καμμένου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Πρόκειται για μία ανυπόστατη και αβάσιμη τοποθέτηση του κ. Καμμένου, η οποία είναι ο ορισμός της θεωρίας συνωμοσίας και γίνεται πάνω σε μία ανοικτή υπόθεση η οποία πληγώνει και εκθέτει διεθνώς τη χώρα και τη δημοκρατία μας. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, απαράδεκτο και είναι πολιτικά ελέγξιμο το να βγαίνει ένας πρώην πολιτικός αρχηγός και πρώην υπουργός και να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο.

Κανένας και ειδικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να παίζει με τον πατριωτισμό ενός κόμματος και ενός αρχηγού που έχουν χειροπιαστό έργο στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα και στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στις όποιες προσπάθειες παρεμπόδισης της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Αν έχει προσωπικό πρόβλημα ο κ. Καμμένος με τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που του κάνει το ΠΑΣΟΚ και αισθάνεται ότι μπορεί να πλήττει τον αρχηγό του με θεωρίες συνωμοσίας, είναι πρόβλημα του κ. Καμμένου. Δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατίας.”

 

Ο Πάνος Καμμένος ανοίγει τα… αρχεία του: Δελέασαν τον Τσίπρα με Νόμπελ Ειρήνης για τις Πρέσπες – Τι έταξα στις ΗΠΑ για να σώσουν τον Αλέξη από Μέρκελ και Σόιμπλε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: