Αγνωστη η τύχη του αμερικανού στρατιώτη που πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας: Πρώτο μέλημα των ΗΠΑ η ασφαλής επιστροφή του

Βορειοκορεατικό φυλάκιο συνοριακού ελέγχου [κορυφή] και Νοτιοκορεατικό φυλάκιο ελέγχου [κάτω], το ένα απέναντι στο άλλο κατά μήκος της συνοριακής γραμμής κοντά στην πόλη Παχιού, Γκιεοντζι-ντο, 3/5/2020, Νότια Κορέα. EPA/JEON HEON-KYUN




Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Σουνγκ Κιμ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην εξασφάλιση της επιστροφής στη χώρα Αμερικανού στρατιώτη που διέσχισε χωρίς άδεια τη Διαχωριστική Γραμμή και εισήλθε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ έκανε τη δήλωση αυτή πριν από τριμερή συνάντηση που έχει στην Ιαπωνία με Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες ομολόγους του για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Ο στρατός των ΗΠΑ προσπαθεί να εξακριβώσει την τύχη Αμερικανού στρατιώτη, που διέσχισε χωρίς άδεια την Διαχωριστική Γραμμή εισερχόμενος στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, με το γεγονός αυτό να απειλεί να δηλητηριάσει περαιτέρω τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγκγιάνγκ.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας.

Ο αμερικανικός στρατός κατονόμασε τον στρατιώτη ως τον Τράβις Κινγκ, ο οποίος στρατεύθηκε το 2021, και διευκρίνισε ότι αυτός “διέσχισε ηθελημένα και χωρίς άδεια” τα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, που τεχνικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, κατά την διάρκεια οργανωμένης επίσκεψης στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, το οποίο επικαλέσθηκε Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Αμερικανός στρατιώτης επρόκειτο να επαναπατρισθεί στις ΗΠΑ για πειθαρχικούς λόγους, αλλά κατόρθωσε να φύγει από το αεροδρόμιο και να αναμειχθεί σε ομάδα που πραγματοποιούσε οργανωμένη επίσκεψη στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη: Φανατικοί ισλαμιστές διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα, είναι καλά οι Σουηδοί διπλωμάτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: