Θα γίνουν κι άλλες εκτοξεύσεις δορυφόρων, προειδοποιεί και απειλεί η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

epa10664156 A passerby walks past a TV screen on a street displaying North Korean leader Kim Jong-un after North Korea conducted a rocket launch; in Tokyo, Japan, 31 May 2023. Earlier in the day, North Korea launched a rocket carrying a military observation satellite but North Korea’s Korean Central News Agency reported that the launch failed. EPA, FRANCK ROBICHON




Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και αξιωματούχος με επιρροή, τόνισε πως ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης της χώρας της θα τεθεί σε τροχιά σύντομα.

Πρόσθεσε πως οι προσπάθειες ενίσχυσης των μέσων επιτήρησης των ένοπλων δυνάμεων πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Οι «εχθροί» της χώρας «φοβούνται» διότι η Πιονγκγιάνγκ θα αποκτήσει «εξαίρετα μέσα αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου αναγνωριστικού δορυφόρου», έκρινε.

Τόνισε πως «έχουμε επίγνωση του γεγονότος πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για να αποκτήσουμε μέσα αναγνώρισης», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δηλώσεις της ακολουθούν την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε χθες Τετάρτη η Βόρεια Κορέα να θέσει δορυφόρο σε τροχιά.

Η κυρία Κιμ απέρριψε τις επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο για την προσπάθεια της χώρας της να αποκτήσει στρατιωτικό αναγνωριστικό δορυφόρο, κρίνοντας πως όσοι προβαίνουν σε αυτές «φάσκουν κι αντιφάσκουν».

Όπως υπενθύμισε οι ΗΠΑ και άλλα κράτη διαθέτουν «χιλιάδες δορυφόρους».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Σεούλ, Korea Republic

Η Ουάσιγκτον τρίζει τα δόντια στο Κόσοβο μετά τα τελευταία επεισόδια: Εκδιώχθηκε από άσκηση του ΝΑΤΟ υπό Αμερικανική διοίκηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: