Επείγουσα εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν να ενταθεί η πολεμική προετοιμασία της χώρας: Χέρι-χέρι με τη Ρωσία, μιλάει για «συγκρουσιακές» κινήσεις των ΗΠΑ

FILE PHOTO: O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un EPA, KCNA




Να επιταχύνουν τις πολεμικές προετοιμασίες διέταξε τον στρατό της χώρας του, τη βιομηχανία πυρομαχικών και τον τομέα των πυρηνικών όπλων ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτήρισε, «συγκρουσιακές» κινήσεις των ΗΠΑ.

Μιλώντας για τις κατευθύνσεις της πολιτικής για το νέο έτος σε μια σημαντική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της χώρας την Τετάρτη, ο Κιμ είπε επίσης ότι η Πιονγκγιάνγκ θα επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με «αντιιμπεριαλιστικές ανεξάρτητες» χώρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα έχει επεκτείνει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Μόσχα για χρήση στον πόλεμο με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία παρέχει τεχνική υποστήριξη για να βοηθήσει τον Βορρά να προωθήσει τις στρατιωτικές του δυνατότητες.

«Ο ίδιος (ο Κιμ) έθεσε τα μαχητικά καθήκοντα για τον Λαϊκό Στρατό και τους τομείς της βιομηχανίας πυρομαχικών, των πυρηνικών όπλων και της πολιτικής άμυνας για την περαιτέρω επιτάχυνση των πολεμικών προετοιμασιών», ανέφερε το KCNA.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ επισκέφθηκε μια στρατιωτική μονάδα πρώτης γραμμής στην ανατολική κομητεία Γεοντσέον για να επιθεωρήσει την αμυντική της στάση και ζήτησε άμεσα αντίποινα σε περίπτωση οποιασδήποτε πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα.

Η 9η ολομέλεια της 8ης κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Β. Κορέας ξεκίνησε την Τρίτη για να ολοκληρώσει μια χρονιά κατά την οποία κατοχύρωσε την πυρηνική πολιτική στο σύνταγμά της, εκτόξευσε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο και εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Η πολυήμερη συνέλευση των αξιωματούχων του κόμματος και της κυβέρνησης χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις πολιτικής.

Με πληροφορίες από Reuters 

Πάρτι «Σόδομα και Γόμορρα» στη Ρωσία, εν μέσω πολέμου: Παρούσα και η βαφτιστήρα του Πούτιν* Στη φυλακή, μετά τις αντιδράσεις, ράπερ που φορούσε μόνο μια κάλτσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: