Τεντόγλου, Στεφανίδη και Τζένγκο στο Diamond League για τη δόξα αλλά και το διαμάντι: Ξεκινούν από τη Λοζάνη

File Photo epa06985386 Katerina Stefanidi of Greece receives the Diamond League trophy after winning the women’s Pole Vault event during the Weltklasse IAAF Diamond League international athletics meeting in Zurich, Switzerland, 30 August 2018. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Με τρεις ελληνικές συμμετοχές διεξάγεται αύριο (30/6) το μίτινγκ στίβου της σειράς Diamond League στη Λοζάνη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Ελίνα Τζένγκο επιστρέφουν στη δράση της κορυφαίας σειράς αγώνων της διεθνούς ομοσπονδίας, μετά το «διάλειμμα» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, καθώς μπαίνουν σιγά-σιγά στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου (21.35 ώρα Ελλάδας), μετά την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με άλμα στα 8,34μ., ετοιμάζεται για ένα ακόμη δυνατό αγωνιστικό τεστ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον Ελβετό Σάιμον Εχάμερ (8,32μ. φέτος), τον Ινδό Σρισανκάρ (8,41μ. φέτος), αλλά και τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι (8,24μ. φέτος). O 25χρονος πρωταθλητής μας αγωνίζεται στο τρίτο κατά σειρά Diamond League, μετά τη νίκη του στο Παρίσι και την τρίτη θέση στο Όσλο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (21.06 ώρα Ελλάδας) θα πάρει μέρος στο τέταρτο κατά σειρά μίτινγκ της σειράς Diamond League. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 4,55μ. από τον αγώνα της στη Ντόχα. Στο αγώνα της Λοζάνης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αμερικανίδα Κέιτι Μουν με 4,81μ. φέτος, τη Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ (4,76μ.), την Αυστραλή Νίνα Κένεντι (4,77μ.), τη Φινλανδή Βίλμα Μούρτο (4,75μ.), αλλά και τη Βρετανή Χόλι Μπράντσοου, που θα κάνει τον πρώτο της αγώνα για φέτος.

Η Ελίνα Τζένγκο (20.15 ώρα Ελλάδας), δύο ημέρες μετά την συμμετοχή της στο μίτινγκ της Οστράβα και τα 58,83μ. που σημείωσε, θα αγωνιστεί και στη Λοζάνη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό θα τεθεί αντιμέτωπη μεταξύ άλλων με την Νορβηγίδα Σίγκριντ Μπόργκε που έχει την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 66,50μ., την Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούτσι (65,09μ. φέτος), την Αυστραλή Μακένζι Λιτλ (64,10μ.), αλλά και την Βικτόρια Χάντσον από την Αυστρία (64,05μ.).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο αθλητισμός σε αριθμούς: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ (μέρος δεύτερο, οι τελικοί – χώρες και ομάδες)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: