Πρόεδρε Χριστοδουλίδη, σταματήστε την έκδοση του Κενάν Αγιάζ: Ο Κούρδος αγωνιστής αναμένεται να σταλεί σήμερα στη Γερμανία




Σήμερα Παρασκευή (02/06) αναμένεται να λάβει την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την προσφυγή από τον δικηγόρο του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, που έχει ζητήσει να υπάρξει ιατρική γνωμάτευση, για να κριθεί εάν ο πελάτης του μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Ο Κενάν Αγιάζ, κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας αεροπορικώς στη Γερμανία, μετά την επίσημη απόφαση έκδοσής του στη χώρα.

Οι σύντροφοι και οι υποστηρικτές του Κούρδου αγωνιστή καλούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέμβει και να σταματήσει αυτή την τρέλα. Πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει την έκδοση του Κενάν Αγιάζ.

Η Επίτροπος Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, με επιστολή στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών ζήτησε άμεση αξιολόγηση του αιτήματος του Δικηγόρου του Κενάν Αγιάζ για ιατρική εξέταση από γιατρό της επιλογής του.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτό είναι αναγκαίο και προνοείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  • Καταγγέλλει την Κυπριακή Δημοκρατία στο ΕΔΑΔ ο δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ

Χθες Πέμπτη, 1 Ιουνίου, ο Ευστάθιος Eυσταθίου, δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ, απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιστολή.

Με την επιστολή πληροφορεί το ΕΔΑΔ για την «άρνηση των Κυπριακών αρχών να παράσχουν στον Κενάν ιατρική εξέταση και φροντίδα της επιλογής του», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Η ιατρική φροντίδα είναι αναγκαία, ώστε να διαγνωστεί κατά πόσον η κατάσταση του Κενάν επιτρέπει το ταξίδι του με αεροπλάνο, εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο μεταφοράς του στη Γερμανία.

«Είναι όμορφη ρε παιδιά…πως να το κάνουμε;»: Η Ελληνική Σημαία επέστρεψε από την Κερύνεια στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: