Ομολογεί για πρώτη φορά ο Πούτιν ότι ξεμένει: Ελλείψεις σε βλήματα υψηλής ακρίβειας και drones

O Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε πολεμικούς ανταποκριτές και και μπλόγκερς. EPA, GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ποιότητα των ρωσικών όπλων βελτιώνεται, αλλά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος μια νέα επιστράτευση μετά από εκείνην του περασμένου Σεπτεμβρίου.  

Ο Πούτιν είπε εξάλλου, μιλώντας σε στρατιωτικούς μπλόγκερ και πολεμικούς ανταποκριτές σε τηλεοπτική συνάντηση, ότι οι επιστρατεύσεις στο μέλλον θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου θα μπορούσε να απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Πούτιν: Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αλλά… με τους όρους μας

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η σύρραξη είναι να σταματήσουν οι δυτικές χώρες να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα.

  • Ο Πούτιν επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η Δύση επιδιώκει να συντρίψει την Ρωσία στην Ουκρανία και είπε ότι η Μόσχα έχει το δικό της «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία.

Επίσης είπε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Μόσχα «εξαπατήθηκε» όσον αφορά την εφαρμογή των τμημάτων της συμφωνίας που αφορούν τις δικές της εξαγωγές.

Ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία, που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, προοριζόταν να βοηθήσει «φιλικές» χώρες στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, αλλά ότι η Ευρώπη ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικών σιτηρών, παρέχοντας μια βασική πηγή συναλλάγματος για το Κίεβο.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

O κολασμένος εφιάλτης του Πούτιν επιστρέφει: Νεκρός αρχιστράτηγος από πυραυλικό πλήγμα στη Ζαπορίζια * Η ουκρανική αντεπίθεση δεν αστειεύεται [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: