O κολασμένος εφιάλτης του Πούτιν επιστρέφει: Νεκρός αρχιστράτηγος από πυραυλικό πλήγμα στη Ζαπορίζια * Η ουκρανική αντεπίθεση δεν αστειεύεται [videos]

FILE PHOTO: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κηδεία του στρατηγού Αντρέι Μοντροβίτσοφ- του έκτου απ’ την αρχή της εισβολής, μόλις στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Screenshot via YouTube@NewYorkPost/




Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  ότι μια ουκρανική πυραυλική επίθεση στο νότιο μέτωπο της Ζαπορίζια σκότωσε χθες έναν πολύπειρο Ρώσο στρατηγό εν μέσω σφοδρών μαχών.

«Ως αποτέλεσμα εχθρικής επίθεσης με πυραύλους, Επικεφαλής του Επιτελείου της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, Αρχιστράτηγος Σεργκέι Γκοριάτσεφ, σκοτώθηκε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ο εξέχων φιλοπολεμικός μπλόγκερ Βόενκορ.

  • Ο Γκοριάτσεφ, ο οποίος είναι ανάμεσα στους 12 και πλέον  Ρώσους στρατηγούς που σκοτώνεται στην Ουκρανία, είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στην Υπερδνειστερία και στο Τατζικιστάν. 

Αρκετοί Ρώσοι πολεμικοί μπλόγκερ ανέφεραν ότι ο Γκοριάτσεφ πιθανότατα σκοτώθηκε από πύραυλο κρουζ Storm Shadow που παρείχε στην Ουκρανία το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τον θάνατο του Γκοριάτσεφ.

 

  • Περισσότεροι από δώδεκα Ρώσοι στρατηγοί και αρχιστράτηγοι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χάσει μέχρι τον περασμένο μήνα περισσότερους από 160 στρατηγούς και συνταγματάρχες oi oποίοι συμπεριλαμβάνονται στους συνολικά 1.500 αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Αύγουστο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 10 στρατηγοί του ρωσικού στρατού είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με τις ιαπωνικές υπηρεσίες πληροφοριών έως τον Φεβρουάριο του 2023, 20 Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η περιοχή Ζαπορίζια, της οποίας το 80% περίπου ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα κύρια σημεία εστίασης της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολύσει την αντεπίθεσή της με στόχο την ανακατάληψη εδάφους από τις ρωσικές δυνάμεις και έχει καταφέρει να απελευθερώσει επτά χωριά στο νότιο Ντονέτσκ.

Προχωράμε μπροστά: Ο Ζελένσκι για την Ουκρανική αντεπίθεση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε τις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης ως «σκληρές», αλλά πρόσθεσε: «προχωράμε μπροστά».

«Ευχαριστώ τα παιδιά μας για κάθε σημαία της Ουκρανίας που επιστρέφει τώρα στη θέση που της αξίζει σε χωριά στα πρόσφατα ανακατακτημένα εδάφη», είπε στη νυχτερινή του ομιλία.

  • Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι «επτά οικισμοί απελευθερώθηκαν» την τελευταία εβδομάδα των μαχών στο Ντόνετσκ.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις κήρυξαν την απελευθέρωση μιας σειράς χωριών κατά μήκος του ποταμού Mokri Yaly: Μπλάχοντατνε, Νεσκούτσνε, Μακαρίβκα και Στορόζεβε μεταξύ αυτών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε σήμερα   ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει προς τις κατευθύνσεις του περντιάνσκ στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, του Μπαχμούτ και του Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Ο στρατός έχει προχωρήσει από 0,5 έως 1 χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ, απελευθερώνοντας το έδαφος των 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έγραψε η Μάλιαρ στο Telegram.

Κοντά στο Μπαχμούτ, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κατά 250 μέτρα και 200 ​​μέτρα προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Μάλιαρ, η Ρωσία χρησιμοποιεί αεροπορικές δυνάμεις και πυροβολικό για να υπερασπιστεί τα κατεχόμενα εδάφη.

Mε πληροφορίες από The Guardian/ kyivindependent.com

Κανονικό σφαγείο η Ουκρανία για τους στρατάρχες του Πούτιν: 160 νεκροί συνταγματάρχες και στρατηγοί * 1.500 οι αξιωματικοί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: