Τομ Χανκς: Χρόνια μετά τον θάνατό μου θα παίζω σε ταινίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης * Κάναμε την αρχή στο «Πολικό Εξπρές»

FILE PHOTO: Ο Τομ Χανκς στο “Πολικό Εξπρές”. Screenshot via YouTube@ Rotten Tomatoes Classic Trailers/https://www.youtube.com/watch?v=TQhRqtt-Fpo




Ο ηθοποιός Τομ Χανκς πιστεύει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να εμφανίζεται σε νέες ταινίες μετά το θάνατό του χάρη στη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

«Αυτό που είναι μια καλή πιθανότητα αυτή τη στιγμή, αν το ήθελα, [είναι] ότι θα μπορούσα να συγκεντρωθώ και να κάνω μια σειρά από επτά ταινίες που θα είμαι πρωταγωνιστής σε αυτές, στις οποίες θα ήμουν 32 ετών από τώρα και για πάντα».

«Οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να αναδημιουργήσει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε ηλικία είναι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης ή της deep fake τεχνολογίας… Θα μπορούσα να με χτυπήσει ένα λεωφορείο αύριο και τέλος, αλλά οι ερμηνείες μου θα μπορούν να συνεχιστούν και να συνεχιστούν», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός. .

«Πέραν της γνώσης ότι έχει γίνει από τεχνητή νοημοσύνη ή deep fake, δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας λέει ότι δεν είμαι εγώ και ότι θα έχει κάποιο βαθμό ρεαλιστικής ποιότητας».

Ενώ ο Χανκς αναγνώρισε ότι μια έκδοση του εαυτού του με τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορούσε να παράγει τις ίδιες παραστάσεις όπως τώρα, αναρωτήθηκε αν πράγματι θα ενοχλούνταν το κοινό.

«Χωρίς αμφιβολία οι άνθρωποι θα μπορούν να το πουν, αλλά το ερώτημα είναι, θα τους νοιάζει;» είπε. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα τους νοιάζει, που δεν θα κάνουν αυτή την οριοθέτηση».

  • Το έργο της δημιουργίας ενός AI Hanks θα γινόταν πιο εύκολο καθώς η ομοιότητα και οι κινήσεις του καταγράφηκαν για χρήση στην ταινία του 2004 “The Polar Express”, είπε.

«Η πρώτη φορά που κάναμε μια ταινία που είχε έναν τεράστιο όγκο από τα δικά μας δεδομένα κλειδωμένα σε έναν υπολογιστή – κυριολεκτικά με αυτό που μοιάζαμε – ήταν μια ταινία που ονομάζεται «The Polar Express».

«Είδαμε αυτό να έρχεται, είδαμε ότι θα υπήρχε αυτή η ικανότητα για να πάρουμε μηδενικά και μονάδες μέσα σε έναν υπολογιστή και να το μετατρέψουμε σε πρόσωπο και χαρακτήρα. Τώρα, αυτό έχει αυξηθεί ένα δισεκατομμύριο από τότε και το βλέπουμε παντού».

Ο Χανκς είπε επίσης ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη ενθαρρύνουν τους κινηματογραφικούς πράκτορες να συντάξουν συμβόλαια για να προστατεύσουν τις ομοιότητες των ηθοποιών ως πνευματική ιδιοκτησία.

  • «Μπορώ να σας πω ότι γίνονται συζητήσεις σε όλες τις συντεχνίες, όλα τα πρακτορεία και όλες τις νομικές εταιρείες προκειμένου να καταλήξουμε στις νομικές προεκτάσεις του προσώπου μου και της φωνής μου και όλων των άλλων στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας του καθενός μας», είπε.

Με πληροφορίες από CNN

 

Μπόρνχολμ, το νησί που τρέμει: Μυστήριο με βαθύ βουητό, τρέμουλο και κροτάλισμα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: