Το Κρεμλίνο χάνει την υπομονή του με τον Πρικόζιν : Εχει περάσει την κόκκινη γραμμή- Είναι ο κανένας, το μήνυμα Πεσκόφ

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της αιμοσταγούς μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Photo via Twitter




Τα αμφιλεγόμενα ξεσπάσματα του επικεφαλής της Wagner Yevgeny Prigozhin αρχίζουν να «ανησυχούν σοβαρά τη ρωσική ηγεσία», η οποία χάνει την υπομονή της μαζί του.

Το γράφει ο ανεξάρτητος ιστότοπος Meduza, επικαλούμενος δύο πηγές κοντά στο Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του για τον «ευτυχισμένο παππού που λέει ότι πάει καλά» κρίθηκαν «ακόμα πιο αρνητικά». «Μπορεί να πει αργότερα ότι μιλούσε για τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου…, αλλά ξέρουμε τι συμπεράσματα θα βγάλουν οι άνθρωποι», σημειώνει η μία πηγή, ενώ η άλλη πιστεύει ότι «ο παππούς του» ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πολλές πηγές είπαν στο Meduza ότι πιστεύουν ότι ο Πριγκόζιν έχει περάσει “μια κόκκινη γραμμή”, ενώ ορισμένες λένε ότι το Κρεμλίνο τον θεωρεί “σοβαρή απειλή”.

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο «δεν είδε» το τελευταίο βίντεο, χθεσινό, του ηγέτη και ιδρυτή της ομάδας Wagner Yevgeny Prigozhin, στο οποίο κατηγόρησε το κράτος ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη Ρωσία και κατήγγειλε ότι δεν είχε λάβει τα πυρομαχικά που απαιτούνται για να υπερασπιστεί τον Μπαχμούτ. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου. “Δεν το είδαμε, όχι. Δεν το είδαμε, δεν μπορώ να πω τίποτα. Ξέρετε τι κάναμε χθες, ήταν τόσοι πολλοί καλεσμένοι, τόσες πολλές εκδηλώσεις”, είπε αναφερόμενος στην Ημέρα της Νίκης. εορτασμοί με τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα

Η Γαλλική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για εγκλήματα πολέμου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Αρμάν Σολντέν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: