Θρίλερ με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα προέδρου των Οικολόγων Ελλάδας και συν καναλάρχη του Kontra Channel: Εισαγγελική εντολή για αναβολή κηδείας και νεκροψία του [video]

File Photo Ο πρόεδρος των Οικολόγων Ελλάδας Κωνσταντίνος Παπανικόλας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ




Ο αιφνίδιος θάνατος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ιδιοκτήτη του 25% του Kontra Channel*, καλύπτεται προς το παρόν από μυστήριο, καθώς η Ελληνική Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα» ο Παπανικόλας μεταφέρθηκε από τους οικείους του από την κλινική όπου νοσηλευόταν σε άγνωστη τοποθεσία λίγο πριν το θάνατό του.

Η τοποθεσία αυτή ώθησε τους συγγενείς του και τον δικηγόρο του να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού.

Ο στενός συνεργάτης του Παπανικόλα, Σπύρος Λαμπίρης, κατέθεσε μήνυση για τα αίτια του θανάτου του, ισχυριζόμενος ότι απεβίωσε χωρίς κανένα γνωστό αίτιο ενώ ήταν καλά στην υγεία του.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια νέας νεκροψίας για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της κηδείας.

O Kωνσταντίνος Παπανικόλας στο παρελθόν είχε υπάρξει υποψήφιος ως επικεφαλής μικρού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Οικολόγοι Ελλάδας σε βουλευτικές εκλογές.

 




Οι Οικολόγοι Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1988με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα.

Το κόμμα εκδίδει το οικολογικό περιοδικό Υγεία-Οικολογία, ενώ μέχρι το 2010 κατείχε και τον τηλεοπτικό σταθμό ΤηλεΦΩΣ.

Το ΤηλεΦΩΣ ήταν τοπικός ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός και ο πρώτος κατά βάση οικολογικός στην Ελλάδα με εκπομπές γύρω από την οικολογία, τον υγιεινό τρόπο ζωής και της εναλλακτικής ιατρικής.

Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και εξέπεμπε στην Αττική από τις συχνότητες 57 και 35 UHF από τον Υμηττό και την Πάρνηθα αντίστοιχα. Από το ξεκίνημά του και για μια δεκαετία, ανήκε στην ετερόρρυθμη εταιρεία Κωνσταντίνος Παπανικόλας και Σία όπου μέτοχος ήταν ο ιδρυτής του σταθμού Κώστας Παπανικόλας, που είναι και πρόεδρος του κόμματος Οικολόγοι Ελλάδας ενώ παλαιότερα ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2009.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 συστάθηκε η Βιοδιάσωση Ραδιοτηλεοπτική – Οικολογική Ανώνυμη Εταιρεία, με τον διακριτικό τίτλο Τηλεφώς – Νέα Ζωή Α.Ε. η οποία ανέλαβε εκ νέου το κανάλι, με τον ιδρυτή του να αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Λίγους μήνες αργότερα, τροποποιήθηκε το καταστατικό του φορέα, με επέκταση των δραστηριοτήτων.

Το 2008 πωλείται το 25% του σταθμού στον Παπανικόλα ενώ μετά από δύο χρόνια, ο Γιώργος Κουρής εξαγοράζει το 75% του σταθμού  του οποίου ο φορέας παίρνει την τρέχουσα επωνυμία του, σε Kontra Media – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Kontra Media.

Οι εγκαταστάσεις του σταθμού, στεγάζονταν αρχικά, σε έναν αγρότοπο στην Παλλήνη, στην οδό Αλαμάνας 37 μέχρι τα τέλη του 2007. Μετέπειτα μεταφέρθηκαν στο Μαρκόπουλο Ωρωπού  όπου και παρέμειναν έως τα τέλη του 2010. Με την αλλαγή της ιδιοκτησίας του σταθμού, μεταφέρθηκαν στον Ταύρο όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

Επίσης το 2001, ξεκίνησε τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Υγεία – Οικολογία, αλλά έκλεισε τον ίδιο χρόνο.

Το κόμμα συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές το 1989, λαμβάνοντας μέρος στις βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη του ίδιου χρόνου όπου έλαβε το 0,42% των ψήφων. Έκτοτε, έλαβε μέρος αυτόνομα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από τις βουλευτικές εκλογές του 1990, έως τις βουλευτικές εκλογές του 1996. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2004 συνεργάστηκε με το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα και το Αγροτικό Κόμμα, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009 κατέβηκε αυτόνομα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009, ο πρόεδρος του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του προέδρου των Οικολόγων Ελλάδας, Κωνσταντίνου Παπανικόλα στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, για τις βουλευτικές εκλογές του 2009[1]. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και στις ευρωεκλογές του 2014, το κόμμα δεν συμμετείχε. Από το 2015, συμμετέχει στον συνασπισμό κομμάτων Κίνημα Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Απελευθέρωσης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.), και μέσω αυτού συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015.

Στις εκλογές αυτές σχολιάστηκε ιδιαίτερα το ιδιόρρυθμο προεκλογικό σποτ του κόμματος του οποίου έγραψε τη μουσική και παρουσίαζε η δημοσιογράφος Τζέφη-Σοφία Ζαχαροπούλου. Κάποια ΜΜΕ το χαρακτήρισαν «το καλύτερο» και άλλα ως «ξεκαρδιστικό»

Με πληροφορίες από ethnos.gr και wikipedia

Η LinkedIn απολύει 700 εργαζόμενους και καταργεί ειδική υπηρεσία για την αγορά της Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: