Σύσταση Γραμματείας Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου από τον Ιούνιο στην Κύπρο

FILE PHOTO: Το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία: ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, KΥΠΕ




Στη δημιουργία Γραμματείας Συντονισμού και Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, η οποία, όπως πληροφορείται ο “Φιλελεύθερος”, θα είναι έτοιμη εντός του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα σώμα στα πρότυπα του cabinet office, που είθισται να λειτουργεί σε προεδρικά και πρωθυπουργικά γραφεία σε όλες τις σύγχρονες χώρες, με στόχο να βοηθά τον Πρόεδρο/τον Πρωθυπουργό της χώρας στη χάραξη πολιτικής, στρατηγικής κατεύθυνσης, καθώς και στην παρακολούθηση και συντονισμό της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Η Γραμματεία θα αποτελείται από 12 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιλεγούν και θα αποσπαστούν από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και θα έχουν ρόλο σημείου επαφής-διαμεσολαβητή μεταξύ των διαφόρων υπουργείων/υφυπουργείων, ενώ θα ελέγχουν κατά πόσον τα διάφορα έργα υλοποιούνται στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, εφόσον τα διάφορα ζητήματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της παραγωγής πολιτικής είναι πλέον πολυτομεακά, με τη συμμετοχή πέραν του ενός Υπουργείου, ως εκ τούτου εκτιμάται σημαντική η παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία θα παρακολουθεί τον συντονισμό των πολιτικών και θα διασφαλίζει ότι δεν θα πραγματοποιούνται αντικρουόμενες ενέργειες μεταξύ των Υπουργείων.

Τα Υπουργεία έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τον σχεδιασμό τους σε βάθος πενταετίας, ενώ η Γραμματεία θα παρακολουθεί αν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και πώς εξελίσσονται τα έργα που αναλαμβάνονται, προκειμένου να επιλύονται τυχόν δυσκολίες/αστοχίες στον σχεδιασμό υλοποίησης των εργών.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γραμματεία Συντονισμού και Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου προγραμματίζεται να στεγαστεί σε κτήριο, που οικοδομείται εντός του χώρου του Προεδρικού Μεγάρου και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

Έρχονται Βρετανοί και Αμερικανοί τεχνοκράτες για τη σύσταση Μονάδας Κυρώσεων στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: