Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γενικού Ελεγκτή: Βρέθηκε λύση για τους διορισμούς συνεργατών Προέδρου και υπουργών

O Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. Photo: ΓΤΠ ΡΙΟ




«Σύντομη αλλά παραγωγική», χαρακτήρισε ο Γενικός Ελεγκτής τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξερχόμενος από την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, ανακοινώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρήκε λύσεις στα ζητήματα, που προέκυψαν γύρω από τους διορισμούς προσώπων σε κυβερνητικά πόστα.

Ο Γ. Ελεγκτής επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βούληση για άμεση σύνταξη νομοσχεδίου, για καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης συνεργατών στην Κυβέρνηση, στο πρότυπο του νόμου, που υπάρχει για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος, θεωρώντας ότι τα ίδια κριτήρια θα εφαρμοστούν για πρόσληψη συνεργατών Υπουργείων, Υφυπουργείων, Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, θα προχωρήσει από τώρα σε έλεγχο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάπου δεν πληρούνται τα προσόντα, θα προχωρήσει σε τερματισμό της σύμβασης.

O Oδυσσέας Μιχαηιλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τη Δόξα Κωμοδρόμου, σμειώνοντας ότι «είδα την επιστολή της ΕΔΥ και έχει εγκριθεί η απόσπαση στην Προεδρία και λύνεται με τρόπο αποδεκτό κι από εμάς. Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη θέση ότι η μισθοδοσία της κας Κωμοδρόμου θα είναι αυτή που είχε και στο Πανεπιστήμιο».

Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον διορισμό της κ. Ραουνά, ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι «υπάρχει εισήγηση του Προέδρου για διορισμό της στη θέση του Επιτρόπου Προεδρίας, που είναι είναι κενή και να αφήσει την πλήρωση της θέσης Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός τον Ιούνιο. Το θέμα λύνεται με απόλυτα αποδεκτό τρόπο από εμάς».

«Οπότε έχουμε βρει λύσεις σε όλα τα θέματα. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι συστάσεις μας υιοθετούνται από τον Πρόεδρο», επεσήμανε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Στο Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συναντήσεις με Χέρτσοκ, Νετανιάχου και Πατριάρχη Ιεροσολύμων, επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: